Uşak’ta “Kadının Hafızası, Mekânın Belleği” Sergisi Açılıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Kadının Hafızası, Mekânın Belleği”başlıklı sergi, Uşak müzesi sanat galerisi’nde kapılarını açıyor.

Küratörlüğünü Doç. Dr. Şirin Koçak’ın üstlendiği sergi, Türkiye coğrafyasının kültürel, tarihsel ve toplumsal belleğinde kadının yerini sanat aracılığıyla görünür kılmayı amaçlayan sergi Uşak’ta sanatseverlerle buluşuyor.

“Kadının Hafızası, Mekânın Belleği” sergisi, Uşak Müzesi Sanat Galerisi’nde 8 Mart 2026 Pazar günü saat 14:00’da kapılarını açacak olan sergi, 13 Mart 2026 tarihine kadar Pazartesi hariç, 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesi aynı zamanda da Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Danacı’nın destekleriyle gerçekleştirilecek olan sergi, kadının üretimde, ailede, gelenekte, yaşamda ve kamusal alandaki rolünü çok yönlü bir perspektifle ele alıyor.

15 kadın akademisyen, sanatçı ve tasarımcının özgün eserlerinden oluşacak olan bu özel sergi çağdaş bir platformda sanatseverlerle buluşuyor.

Seramik, resim, tekstil, heykel ve farklı disiplinlerden eserlerin yer alacağı seçki; kadın emeğini, direncini, bilgeliğini ve kültürel aktarım gücünü estetik bir anlatımla izleyiciye sunuyor.

Farklı disiplinlerden gelen sanatçıların üretimleri; kadın kimliği, deneyimi, hafızası ve yaratıcı gücü etrafında şekillenen çok katmanlı bir anlatı sunuyor. Her biri kendi özgün dilini ve estetik yaklaşımını ortaya koyan eserler, akademik birikim ile sanatsal üretimin kesişim noktasında izleyiciye güçlü bir görsel ve düşünsel deneyim vaat ediyor. Bu sergi, yalnızca bir sanat etkinliği değil; aynı zamanda kadınların sanat ve akademi alanındaki varlığını görünür kılan, üretim gücünü ve entelektüel katkısını vurgulayan bir buluşma niteliği taşıyor.

Sergi, geçmişten günümüze uzanan güçlü bir anlatı kurarak kadın kimliğinin tarihsel sürekliliğini ve dönüşümünü gözler önüne sererken; kültürel miras ve kadın emeğinin görünürlüğü konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Uşak Haberleri