Uşak'ın Eşme ilçesinde festival coşkusu başladı!

Uşak’ta Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali yapılan görkemli açılış töreni ile başladı.

Uşak’ın Eşme ilçesinde uzun yıllardır gerçekleştirilen Eşme Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali için açılış töreni yapıldı. Bu yıl 26. defa yapılan festivalin açılış töreni oldukça görkemli oldu. Törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılması da ilgiyi daha da arttırdı.

MANSUR YAVAŞ KONUŞTU!

Festivalin açılış töreninde bir konuşma yapan Mansur Yavaş, “Bu motifler, kilimlerin dokunma şekli, kullanılan kök boyalar çok uzun bir geçmişten bugüne kadar ulaşan kültürel mirasımızdır. Orta Asya’dan Anadolu’ya taşınan bu kültürel miras Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti var oldukça ilelebet devam edecektir. Bunları kaybedersek hafızamızı kaybetmiş bir millet oluruz. Bunlar bizim en büyük değerlerimizdir. Burada yapılan festival ise halkın bir araya gelmesine vesile olup birlik ve beraberliğimizi artırmaktadır. Festivaller sadece eğlence değil çok daha değerli anlamları vardır. Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali hayırlı olsun.” dedi.

Açılış törenine ayrıca CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Eşme Kaymakamı Mustafa Görmüş, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan ve çok sayıda vatandaş da iştirak ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali için kortej geçişi yapıldı. Kortej geçişine klasik otomobil grupları araçları ile katılım gösterdiler. Uşak’ın kültürel değerlerinden birisi olan cirit sporcuları da atlarıyla beraber korteje eşlik ettiler. Farklı illerden gelen halk oyunu ekipleri gösterileri ile festivale renk kattılar.

KONSERLERLE DEVAM ETTİ!

Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali daha sonra konserler ile devam etti. Önce radyoların sevilen sesi Duygu Atakan sahneye çıkarak kulakların pasını sildi. Sonrasında ise ünlü sanatçı Melek Mosso sahneye çıktı ve sahne performansı ile festivale katılanları coşturdu.

Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali 25 Ağustos’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Uşak Haberleri