Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen eğitime, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Şehnaz Baltacı eğitmen olarak katılırken, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin ve çok sayıda akademisyen iştirak etti.
Proje Sayısını Artırma Hedefi
Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin, eğitimde yaptığı konuşmada, üniversite olarak TÜBİTAK 1001 projelerine verdikleri önemi vurguladı. “Akademisyenlerimizin proje geliştirme süreçlerini desteklemek için bu tür eğitimler düzenliyoruz. Özellikle sosyal bilimler alanında hazırlanan projelerin kabul edilme oranını artırmak için dikkatli ve özenli bir hazırlık süreci gerekiyor. Bu eğitimlerin, özgün ve etkili projelerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz,” dedi.
Birgin, sosyal bilimlerdeki projelerin hem akademik hem de toplumsal sorunlara çözüm üretme potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, üniversite olarak bu alandaki çalışmaları güçlendirme kararlılığında olduklarını belirtti.
Proje Hazırlama Sürecinde Özgünlük ve Etki
Eğitimin ana konuşmacısı Prof. Dr. Şehnaz Baltacı, TÜBİTAK ARDEB 1001 projelerinin hazırlanma, yürütme ve sonuçlandırma aşamalarına dair kapsamlı bilgiler sundu. Sosyal bilimler projelerinde özgün değer, yöntem, proje yönetimi ve yaygın etki gibi unsurların kritik olduğunu vurguladı. Eğitim, akademisyenlerin proje süreçlerine dair sorularını Prof. Dr. Baltacı’ya yöneltmesiyle interaktif bir şekilde tamamlandı.