Görevlendirmeye esas olacak sözlü sınav için başvuru koşulları ve gereken belgeler açıklandı. Adayların belli koşulları taşımaları ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerek.
BAŞVURU ŞARTLARI
Geçici öğretici pozisyonuna başvuru yapacak adayların, şu şartları sağlaması gerekiyor:
- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesindeki genel şartları taşıyor olmak.
- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin "Ortak Nitelik" şartlarına uygunluk.
- İmam-Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim kurumlarından mezun olmak.
- Kur’an Kursu öğreticiliği yapmaya engel bir durumu bulunmamak.
- 2024 KPSS (DHBT) sınavından en az 50 puan almış olmak ve ilgili puan türüne göre diploma ibraz etmek.
- Erkek adayların "hafız" olması şartı bulunuyor. Hafızlık belgesine sahip olanlar öncelikli olarak Hafızlık Kur’an Kurslarında değerlendirilecek.
- 4-6 yaş grubu Kur’an Kursları için, dini öğrenim diplomasına ek olarak çocuk gelişimi ve eğitimi alanında diploma ya da ilgili sertifikalara sahip olmak gerekiyor.
GEREKLİ BELGELER VE SINAV DETAYLARI
Başvuru için adayların teslim etmesi gereken belgeler şunlardır:
- TC Kimlik numaralı kimlik belgesi (fotokopi)
- İl Müftülüğünden temin edilecek form dilekçe (iletişim bilgileri dahil)
- Diploma aslı veya tasdikli fotokopisi
- 2024 KPSS (DHBT) sonuç belgesi
- Varsa hafızlık belgesi (aslı veya tasdikli fotokopisi)
- Adli sicil kaydı (son 6 ay içerisinde e-Devletten alınmış)
SINAV KONULARI VE DEĞERLENDİRME
- Kur'an-ı Kerim (Kıraat, eda, seda ve konu bilgisi): 70 puan
- Dini Bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlak): 20 puan
- Hitabet: 10 puan
Başvurularla alakalı tüm bilgiler şekilde;
Kur'an kurslarımızda eğitim-öğretim faaliyetlerinin kadrolu veya sözleşmeli personel ile yürütülmesinin esas olduğu ancak eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle sayısal olarak yürütülememesi durumunda hizmetlerin aksamaması amacıyla 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığının Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 10. maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde ek ders ücreti karşılığında Geçici Öğretici görevlendirebilmek için Diyanet İşleri Başkanlığının Sınav Yönetmeliği doğrultusunda;
İl ve İlçe Müftülüklerimizde Geçici Öğreticiye ihtiyaç duyulan Kur'an Kursu, Cami ve eklentilerinde ek ders ücreti karşılığı çalıştırılmak üzere Geçici Öğretici görevlendirmesine esas olmak üzere sözlü sınav yapılacaktır.
A - ARANAN ŞARTLAR :
1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A_maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2. Diyanet İşleri Başkanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde aranan "Ortak Nitelik” şartını taşımak.
3. İmam-Hatip Lisesi veya üstü "dini öğrenimi” mezunu olmak.
4. Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani engeli bulunmamak.
5. 2024 KPSS (DHBT) sınavından 50 ve üzeri puan almış olmak. (Başvuru sahibinin hangi puan türünden puanı oluştu ise o puan türüne göre okul diplomasını ibraz etmesi zorunludur.)
6. Başvuru yapacak Erkek adayların "hafız" olması şarttır.
7. Hafızlık Belgesine sahip adayların öncelikle Hafızlık Kur'an Kursunda değerlendirilecektir.
B-BAŞVURUDA BULUNACAKLAR:
1- Başvurular aşağıda (C) bölümünde istenilen başvuru evrakları ile birlikte 26/11/2024-10/12/2024 tarihleri arasında mesai saatleri kapsamında İlimiz Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Müracaat tarihinden sonra gelen veya faks, posta, e -posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Şartları taşımadığı halde müracaat edenlerin dilekçeleri dikkate alınmayacak olup, ayrıca bunlara yazılı cevap verilmeyecektir.
2-Sınav sonuçları Müftülüğümüz web sitesinden ilan edilecek olup aynı nitelikte açılacak olan bir sonraki sınav sonuçlanıncaya kadar geçerli olacaktır.
3- Sınav sonuçlarına göre Geçici Kur'an Kursu Öğretici görevlendirmeleri Uşak İli ve İlçeleri sınırlarındaki tüm merkez, kasaba ve köy Kur'an Kurslarını kapsayacaktır.
4- (Görevlendirmeler) İl Müftülük Sınav Kurulunca mülakat sınavı neticesinde en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olan sıralamaya göre gerçekleştirilecektir.
5- Puanların eşit olması durumunda öncelikle eğitim durumuna ( İlahiyat fakültesi + Hafız, İlahiyat Fakültesi, Diğer Lisans + İHL+Hafız, İlahiyat Ön lisans + İHL+ Hafız, İlahiyat Ön lisans+ İHL,
5- Puanların eşit olması durumunda öncelikle eğitim durumuna ( İlahiyat fakültesi +Hafız, İlahiyat Fakültesi, Diğer Lisans +İHL+Hafız, İlahiyat Ön lisans+İHL+Hafız, İlahiyat Ön lisans+ İHL, İmam Hatip Lisesi+Hafız, İmam Hatip Lisesi) onda da eşitlik olması durumunda KPSS (DHBT) puanı yüksek olana ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.
6- Geçici Kur'an Kursu Öğretici görevlendirmesi ihtiyaç duyulan yerler için başarı listesindeki en yüksek puan alandan başlayarak yapılacaktır. Sırası gelen aday telefonla aranarak yer teklifi yapılacaktır. Teklif edilen yeri kabul etmeyen ve Telefon aramalarında, dilekçeye yazılan her iki telefona ulaşılamaması durumunda adayın sırası geçmiş sayılacaktır.
C - GEREKLİ BELGELER
1- TC. Kimlik numaralı kimlik belgesi (fotokopisi)
2- Form Dilekçe ( İl Müftülüğünden temin edilecektir.) iletişim için iki telefon yazılacak
3- Diploma aslı veya tasdikli fotokopisi
4- 2024 yılı KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi
5- Varsa Hafızlık Belgesi aslı veya tasdikli fotokopisi
6- 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları için belirtilen dini öğrenimden birine sahip olmakla birlikte çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili diplomaya veya 19/01/2017 tarihinden önce çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 296 saatlik sertifikaya sahip olmak, 19/01/2017 tarihinden sonra çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili en az 380 saat ve üzeri sertifikaya sahip olmak
7- Sabıka kaydı (son 6 aya ait) e - devletten alınacak
D- SINAV KONULARI
1-Kur'an-ı Kerim ( Kıraat ‚eda,seda ve Kur'an konularına vukufiyet) 70 puan 2-Dini Bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları) 20 puan
3-Hitabet 10 puan
E-SINAV TARİHİ VE YERİ
1-Adaylar sınava gelirken kimlik belgelerini yanında bulunduracaklardır. Kimlik belgesini yanında getirmeyen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır. Mülakatta başarılı sayılabilmek için en az 70 puan alınması şarttır
2-Sınav işlemleri boyunca adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecek ve hakkında gerekli yasal işlemler gerçekleştirilecektir.
3-Terör Örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı sonradan tespit edilenlerin (sınavı kazansa bile) görevlendirmeleri yapılmayacağı gibi, görevlerine son verilecek olup hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir.
4-Belirtilen tarihte sınav katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaktır.
5-Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde ıslak imzalı ve yazılı olarak dilekçe ile İl Müftülüğüne yapılacaktır. İtirazlar en geç 15 (on beş) gün içerisinde incelenerek karara bağlanıp adaya bilgi verilecektir. Zamanında ve usulüne uygun yapılmayan itiraz dilekçeleri dikkate alınmayacaktır.
6-Mülakat sınavı 17/12/2024 Salı günü saat 09.00'da Uşak İl Müftülüğü Fatih Gençlik Merkezinde başvuru durumuna göre adaylar bitinceye kadar yapılacaktır. Bitmezse ertesi gün devam edecektir. Alfabetik olarak oluşturulan isim listeleri sınav giriş yerinde uygun panoya asılacaktır. İlgililere ilanen duyurulur 26./11/2024