Uşak Belediyesi'nden yerel üretim hamlesi

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, belediyenin dikim ve halı dokuma evlerini ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, belediyenin dikim evi ve halı dokuma atölyesini ziyaret ederek, personel kıyafetlerinin artık belediye bünyesinde üretildiğini duyurdu. Başkan Yalım, belediye bünyesindeki dikim evinde üretilen kıyafetlerin hem kalite hem de ekonomik açıdan avantaj sağladığını vurguladı.

PERSONEL KIYAFETLERİ YERLİ ÜRETİMLE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Başkan Yalım ziyareti sırasında, "Bugün dikim evimizi ve halı dokuma evimizi ziyaret ediyoruz. Burada çalışan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Şu anda yöneticilerimizle birlikteyiz" diyerek sözlerine başladı. Dikim evinde üretilen çeşitli personel kıyafetlerini inceleyen Başkan Yalım, özellikle güvenlik personeli için üretilen kıyafetleri tanıttı.

Başkan Yalım, üretilen kıyafetleri göstererek, "Gördüğünüz gibi bunlar bizim personellerimizin kullandıkları kıyafetler. Bu gördüğünüz güvenlik görevlilerimizin kullandığı palto. Bu da mont olarak kullanılıyor" dedi. Üretilen montların özel özelliklere sahip olduğunu belirten Başkan, "Arkasında 'özel güvenlik' yazısı bulunan, su geçirmez kumaştan üretilmiş montlarımız var. Bu kıyafetler hanımefendiler tarafından dikiliyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Yalım, sadece dış giyim değil, güvenlik görevlilerinin tişörtlerinin de bu atölyede üretildiğini belirterek, "Böylelikle güvenlik görevlilerimizin bütün kıyafetlerini artık kendimiz imal ediyoruz" dedi. Ayrıca sosyal tesislerde çalışan personel, servis elemanları ve mutfak çalışanlarının da tişörtlerinin aynı atölyede üretildiğini vurguladı.

YEREL ÜRETİM EKONOMİK AVANTAJ SAĞLIYOR, UŞAKSPOR FORMALARI DA HEDEFLENİYOR

Başkan Yalım, kıyafetlerin yerel üretiminin ekonomik avantajlarına da dikkat çekerek, "Bu sayede hem çok daha güzel ve kaliteli ürünler elde ediyoruz, hem de maliyet, size net söyleyeyim yüzde 50'nin daha da altına iniyor" açıklamasında bulundu. Bu ekonomik avantajın belediye bütçesine önemli katkı sağladığını belirtti.

Belediye atölyesinin hedeflerinin daha da geniş olduğunu ifade eden Başkan Yalım, "Çok yakında Uşakspor'un formalarını da üretmeyi hedefliyoruz. Böylelikle hem Uşakspor'umuzun hem de tüm personelimizin kıyafetleri bu birimde ve değerli arkadaşlarımız tarafından imal edilecek" diyerek gelecek planlarını paylaştı.

Belediye bünyesindeki dikim evinin, belediyenin farklı birimlerinde çalışan tüm personel için kıyafet ürettiğini vurgulayan Başkan, "Uşak Belediyesi olarak güvenlik görevlisinden şoförüne, sosyal tesislerdeki garsonundan aşçısına kadar birçok dalda görev yapan personelimizin kıyafetlerini üretiyoruz" dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Yalım, dikim evinde görev yapan çalışanlara teşekkür ederek, "Hem kendi ürünlerimizle hem daha ekonomik hem de daha kaliteli ürünlerimizle, bütün çalışma arkadaşlarımız görevlerini yerine getirecekler. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Uşak Haberleri