Belediye, Geçici Hayvan Bakımevi’nde bakımı yapılan kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi için vatandaşların Alo 153 çağrı merkezinden kolayca başvuru yapabileceğini duyurdu.
Kontrol Sonrasında Teslim Edilecek
Barınaklarda bulunan tüm hayvanlar, uzman veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolünden geçirilecek ve çip takıldıktan sonra yeni sahiplerine teslim edilecek. Bu uygulamayla hem hayvanların kimliklendirilmesi sağlanacak hem de sahiplendirme süreci güvenli bir şekilde yürütülecek.
Bir aileye üç dost sınırı
Belediye yetkilileri, vatandaşların en fazla üç hayvan sahiplenebileceğini belirtti. Ayrıca, sahiplendirilen hayvanların kısırlaştırma işlemleri doğru zaman geldiğinde ücretsiz olarak Uşak Belediyesi tarafından yapılacak.
Uşak Belediyesi, bu kampanya ile sadece sokak hayvanlarına sıcak bir yuva kazandırmayı değil; aynı zamanda çocuklarda hayvan sevgisini pekiştirmeyi ve toplumda hayvan haklarına duyarlılığı artırmayı hedefliyor.