Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2024 Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programına Katıldı

Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi iş birliğinde Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programına Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş katılım sağladı.

Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi iş birliğinde, Bilim Kahramanları Derneği tarafından 8 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı, genç araştırmacıların başarılarını görünür kılan ve bilimsel üretimi teşvik eden önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti. Akademi dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren programa Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da katıldı.

Genç Araştırmacılar Bilimsel Katkılarıyla Öne Çıktı
Program kapsamında farklı bilim alanlarında çalışmalar yürüten genç araştırmacıların projeleri tanıtıldı ve bilimsel katkıları değerlendirildi. Gençlerin araştırma motivasyonunu artırmayı amaçlayan etkinlik, üniversiteler arası iş birliğini güçlendiren bir platform niteliği taşıdı.
Programda, farlı alanlarda projeler yürüten genç araştırmacıların projeleri tanıtıldı ve bilimsel katkıları değerlendirildi. Etkinlik, hem gençlerin bilimsel motivasyonunu artırmak hem de üniversiteler arası iş birliğini geliştirmek açısından önemli bir platform sundu.
Rektör Savaş’tan Genç Bilim İnsanlarına Övgü
Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, bilimsel üretimin sürdürülebilirliği açısından genç araştırmacıların kritik bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bilimsel alanda daha ileri noktalara taşınmasında genç bilim insanlarının dinamizminin ve yenilikçi bakış açısının belirleyici olduğunu ifade eden Rektör Savaş, “Bugün burada ödül alan tüm genç bilim insanlarımız, ülkemizin bilimsel geleceğine ışık tutuyor. Onların başarıları hepimiz için gurur verici.” dedi.
Rektör Savaş, ödülleri takdim ederek genç araştırmacıları başarılarından dolayı kutladı. Ayrıca üniversiteler arasında kurulan bu tür iş birliklerinin önemine değinerek, Uşak Üniversitesi olarak genç bilim insanlarını her zaman desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Uşak Haberleri