Eskiyen antika Uşak halıları onun elinde hayat buluyor!

Antika halıları yenileyen 52 yaşındaki kadın eşinden öğrendiği mesleği devam ettiriyor, eskiyen halıları yeniliyor.

Dünyanın en ünlü halıları arasında yer alan Uşak halıları ve antika halılar için yenileme hizmeti veren İlknur Temel meslekte 35. yılını doldurdu. Eşinin yanında yardım ederken öğrendiği işini mesleği haline getiren İlknur Temel en sevdiği halıların ise Uşak Halısı olduğunu ifade etti.

Bursa’da yaşayan 53 yaşındaki İlknur Temel, 32 yıl önce eşine yardım etme niyetiyle başladığı halı tamirciliğinde usta oldu. Yıpranmış ve hasar almış halıları el işçiliği ile ilk günkü görünümüne kavuşturan Temel, dünyanın birçok yerinden gelen antika halıları tamir edip sahiplerine teslim ediyor.

UŞAK HALILARI YENİLENİYOR!

Halı tamirciliğinin fiziksel olarak ağır bir iş olmamasına rağmen hep erkekler tarafından yapıldığını söyleyen İlknur Temel, “32 yıldır bu işi yapıyoruz. Evlendikten sonra öğrendim, Türkiye’nin ilk kadın halı tamircisiyim. Eşimin mesleği bu ben de ondan öğrendim. Evlendikten sonra beraber tamir yapmaya başladık şimdi bütün tamirler bana kaldı. Daha çok ben yapıyorum. Ağır bir iş değil ama hep erkekler yapmış.

Biz antikaları çok seviyoruz. Halı koleksiyonum var, evimde 70 ila 80 arası halım var. Hepsini ayrı ayrı seviyorum, kullanıyorum. Bazen 10 tane üst üste serip basıyorum. Bir hafta sonra kaldırıp diğer halılarımı seriyorum. Yırtık ta olsa kullanıyorum. Hepsi benim sevdiğim beğendiğim halılar. Uşak halılarını çok seviyorum. Hereke halılarını çok beğeniyorum” diyerek işini severek yaptığını ifade etti.

Uşak Haberleri