Dumansız Bir Uşak İçin Güç Birliği, İl Sağlık ve Yeşilay Yan Yana

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ve Uşak Yeşilay Şubesi iş birliğinde, Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla il genelinde kapsamlı farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklerde sigaranın zararları somut verilerle gösterilirken, dumansız bir yaşamın önemine vurgu yapıldı. Uşak İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Tarık ACAR, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları ücretsiz destek almaya davet ederek, "Sigaraya veda edin" çağrısında bulundu.

Parkta Kurulan Stantta Ücretsiz Karbonmonoksit Ölçümü Yapıldı

Tiritoğlu Parkı’nda kurulan bilgilendirme standında vatandaşlara sigaranın insan sağlığı üzerindeki yıkıcı etkileri anlatıldı. Bu kapsamda, katılımcılara ücretsiz karbonmonoksit (CO) ölçümleri yapılarak, sigaranın vücutta yarattığı tahribat somut verilerle ortaya kondu. Ayrıca, Uşak Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet veren ücretsiz Sigara Bırakma Polikliniği hakkında detaylı bilgi paylaşıldı. Poliklinikte sunulan danışmanlık ve medikal destek hizmetlerinin sigarayı bırakmak isteyenlere nasıl yardımcı olacağı aktarıldı. Vatandaşlar, sigaranın yol açtığı kalp-damar hastalıkları, kanser ve solunum yolu rahatsızlıkları konusunda bilinçlendirildi.

“Nefessiz Değil, Dumansız Hayat” Temalı Bilinçlendirme Yürüyüşü Düzenlendi

Farkındalığı artırmak amacıyla İsmetpaşa Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirildi. “Nefessiz Değil, Dumansız Hayatınız Sağlıklı Olsun” yazılı pankartlar taşıyan katılımcılar, tütün ürünlerinin bireysel ve toplumsal sağlığa verdiği zararlara dikkat çekti. Yürüyüş boyunca, pasif içiciliğin tehlikeleri ve dumansız hava sahalarının korunmasının önemi vurgulandı.

Etkinliklerin ardından açıklama yapan Uşak İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Tarık ACAR, sigara bırakma sürecinde profesyonel desteğin önemine değindi. ACAR, “Sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımız, Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz ve sigara bırakma polikliniklerimizden ücretsiz destek alabilir. Çıkın çıkın gelin, sigaraya veda edin. Sağlıklı bir toplum ve gelecek için bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı dumansız, temiz bir hayata davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Uşak Haberleri