TÜBİTAK Başkanı Gençleri Teknofest Yarışmalarına Davet Etti!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal gençleri Teknofest yarışmalarına katılmasını davet etti.

2021 Teknofest yarışmalarına katılım için başvuru 15 Mart da sona erecek. Bu sürece kadar ülkemizde bulunan geçlerin Teknofest yarışmalarına katılması önerilmektedir. Teknofest yarışmalarına katılan gençler "Milli Teknoloji Yıldızı" olarak tarihe geçecek. Gençleri yarışmaya davet eden Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ülkemizin emanet edeceği gençlerin teknolojiyi sadece kullanmak için değil, üretmek için de kullanması gerektiğini vurgulamıştır.

Teknofest yarışmalarına ülkemizde oldukça ilgi duyulmaktadır. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 yılında gerçekleştireceği hedeflerine ulaşması için her yaş gurubundan gençleri yarışmada görmek ülkemize de gurur kaynağı olacak. Bu sebeple TUBİTAK başkanı Mandal, gençlere duyuruda bulundu ve her gencin Teknofest yarışmasına katılmasını vurguladı.

2021 Teknolojik Gelişmeler

TUBİTAK başkanı Mandal, Teknofest gibi yeni teknolojik gelişmelere imza atacaklarını belirtti. Liselerarası Efficiency Challenge elektrikli araç yarışması, Uluslararası serbest görev insansız hava araç yarışması ve lise öğrencileri kutup araştırma projeleri yarışması ülkemizde ilk kez bu yıl düzenlenecektir. Ayrıca roket yarışmasında da bu yıl zorlu görevler üstlendik. TÜBİTAK tarafından yürütülen yarışmalar aşağıda yer almaktadır.

  • Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması,
  • Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışması,
  • Liselerarası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları,
  • Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları,
  • 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları,
  • Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Roket Yarışması,
  • Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmaları,
  • Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışmaları,
  • Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları Yarışmaları,
  • 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması,

Ülkemiz teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek devamlı olarak kendini geliştirmektedir. Düzenlenen çeşitli yarışmalarda ülkemizde bulunan gençlerin katılması TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Türkiye teknolojik gelişmeler de ön planda olmak için sürekli çalışıyor. Şu an gündem de Teknofest yarışmaları için katılım sağlanması görüşülmektedir. Bunun için gençleri teşvik edecek konuşmalar yapılmaktadır. TÜBİTAK başkanı Mandal, Türk geçlerini bu projede görmek istiyor.

Teknoloji Haberleri