Sony Firmasından 48 MP Telefon Kamerası

Sony şirketinin geliştirme aşamasında olduğu 48 MP’lik cep telefonu kamerası şimdiden cep telefonu kullanıcıları arasında büyük heyecana sebep olmuştur.

Sony firması günümüzde birçok kaliteli ve sektörün önde gelen cep telefonu üreticisine kamera tedariki sağlamaktadır. Özellikle son yıllarda geliştirdiği cep telefonu kamera modelleri ile başta Apple ve Samsung olmak üzere birçok şirketin güvenini kazanmış durumdadır. Dünyanın en önemli cep telefonu kamera sensörü tedarikçilerinin başında gelen Sony IMX586 olarak adlandırdığı 48 MP görüntü kalitesine sahip yeni CMOS sensörü ile şimdiden birçok olumlu eleştiri almış durumdadır.

Sony IMX586 Özellikleri

Sony IMX586 şimdiye kadar akıllı telefonlarda görülen en küçük piksek boyutuna ulaşarak bu anlamda en iyisi olduğunu kanıtladı. 0.8 μm seviyesine ulaşılarak gerçek anlamda en iyisi olduğu yönündeki iddiaları bir nevi doğrulamış olmaktadır. Böylece tek kamera ile telefonların 48 MP çözünürlüğünde fotoğraf çekmesi artık tamamen mümkün hale gelmiştir.

48 efektif MP olan 8000 × 6000 çözünürlük kalitesine ulaşan IMX586, aynı renkte 2 × 2 piksele denk gelen dörtlü bayer renk filtresi ile çalışmaktadır. Aynı rengi algılayan pikseller dörtlü gruplar halinde hizalanması ile en üst düzeyde renk hassasiyeti sağlanmaktadır. Bu sayede kaliteli ve oldukça net fotoğraflar çekmek çok daha kolay bir hale gelmektedir.

Bu özelliklerin yanı sıra Sony, pozlama kontrol ve sinyal işleme gibi önemli işlevleri kamera sensörünün içerisine koyarak bu anlamda da büyük bir yenilik sağlamıştır. Bu sayede oldukça aşağılara çekilmiş ışık hassasiyetinin yanında, Sony IMX586’nın daha yüksek dinamik aralığı sağlayacağı ifade edilmektedir. standart sensörlere kıyasla dört kat yüksek dinamik aralığı olacağı iddia edilmektedir. Sony IM586, eylül ayı ile birlikte kullanılmaya başlanacağı Sony tarafından açıklanmıştır. Sony IMX586 özellikleri bu şekildedir.

Teknoloji Haberleri