Instagram'dan Fotoğraf Nasıl İndirilir?

Sosyal medya üzerinde yayınlandığı ilk tarihten itibaren Facebook ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya programlarında fark oluşturan bir rakama oluşturan instagram, herkes tarafından çok sevilen bir uygulama oldu. Bu yüzden diğer uygulamaların kullanıcıları artık instagram dışında fazla da bir şey kullanmıyor.

Sürekli bir gönderi paylaşma telaşı, beğeni ve yorum alma telaşı, takipçi sayısı arttırma ve her gün onlarca hikâye paylaşma gibi birçok kullanıcı tarafından zevk ile ve heyecan ile kullanılmaktadır. Fakat instagram uygulaması Facebook ve Twitter’ da olduğu gibi fotoğraf ve videoları kaydetme özelliği direkt olarak sunmuyor. Bu yüzden eğer instagram hesabınız üzerinden bir fotoğraf veya video indirmek istiyorsanız yapacağınız bazı işlemler bulunmaktadır.

Instagramda Fotoğraf İndirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Telefonunuzun işletim sistemine uygun bir şekilde seçeceğiniz ve yüklemek zorunda olduğunuz bir kaç program ve uygulamadan bahsedeceğiz. Çünkü instagram üzerinden telefonunuza direkt olarak fotoğrafı indir seçeneği bulunmamakta. Öncelikle isterseniz ekran görüntüsü alarak, bu görüntüyü kırp seçeneği ile istediğiniz fotoğrafı telefonunuzun galerisine kaydetmiş olursunuz ya da dilediğiniz zaman paylaşmak için hazır hale getirmiş bulunursunuz.

Web, İos, Android Hangisini Kullanıyorsanız Aşağıdaki Adımları Takip Edin

Öncelikle web üzerinden neler yapmak gerekiyor. Bundan bahsedelim. Instagram üzerinden fotoğraf veya video indirmek istediğiniz takdirde bu gönderinin sağ üzerinden gönderinin URL adresini kopyalayın. Adresi kopyalarından sonra Downloadgram.com adresine giderek kopyalamış olduğunuz URL’ yi yapıştırın ve indir seçeneğini tıklayarak basit bir şekilde indirme işleminizi tamamlayın.

Şimdi de İos işletim sisteminden bahsedelim. İPhone kullanıcılarının instagram üzerinden fotoğraf veya video indirebilmesi için App store’ den bir uygulama indirmesi gerekir. Uygulamanın adı Instant Save olup yükledikten sonra hesabınıza oradan giriş yapmalısınız. Daha sonra yüklediğiniz uygulamayı açarak oradan içeriğini indirmek istediğiniz hesabın adını yazıp, içeriğin sağ üst köşesinde bulunan 3noktaya dokunup indir seçeneğini seçtikten sonra telefonunuza otomatik olarak kaydedilir.

Eğer Android işletim sistemini kullanıyorsanız, hemen play storeyi ziyaret edip Quick Save ya da Repost uygulamasını indirmeniz yeterli. Daha sonra uygulamaya girip hesabınıza giriş yapmanız ve oradan istediğiniz hesabı aratarak fotoğraf ve video indirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Teknoloji Haberleri