Eşme'de geleceğin bilim adamları eserlerini sergiledi

Eşme'de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan 'Eşme Kodluyor'' projesi kapsamında Robotik ve Kodlama Şenliği düzenlendi.

Eşme Belediyesi Kilim Düğün Salonu'nda düzenlenen şenlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırladığı yazılım ve robotik uygulamalar sergilendi. Etkinliğin açılışında konuşan Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Killi, geleceğin bilim adamlarını yetiştirme gayreti içinde olduklarını belirterek, " Öğrencilerimizi cesaretlendirip destekleyen velilerimize, öğretmenlerimize ve bıkmadan çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sergide 50 öğrencimiz tarafından hazırlanan eserler var." dedi. 

Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ise öğrencilerin teknolojiye yakınlıklarını hayranlıkla izlediğini belirterek, "Bir Eşmeli olarak geleceğin mucitlerini, mühendislerini, bilim adamlarını yetiştiriyor olmaktan onur duydum. Projeye emek veren öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. En önemli yatırımın gençliğimize ve geleceğimize olduğunu bir kez daha belirtmek isterim." dedi. 

Etkinliğe, Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ersoy, daire amirleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Teknoloji Haberleri