Engelliler İçin Özel Oyun Kolu Üretildi

Microsoft tarafından engelli oyun severler için Microsoft Xbox Adaptive Controller adında bir oyun konsolu tasarlandı.

Özellikleri

Bu oyun konsolu engelliler için pek çok fırsatı da bünyesinde barındırmaktadır. Bu kapsamda 19 adet girişe sahip olan bu oyun konsolu ile hem Xbox One’da hem de Windows 10 oyunlarında çok daha kolay bir şekilde oyunlar oynanabilmektedir. Ayrıca oyundan alınan keyfin de arttığını ifade etmek gerekir.

Ayrıca bu oyun konsolunun en önemli özelliklerinden birisi de programlanabilen tuşlar barındırmasıdır. Bu sayede isteyen istediği tuşa farklı özellikler ekleyebilecektir. Böylelikle engel durumları farklı olan kimseler istedikleri gibi kişiselleştirdikleri bu kollar sayesinde başarılı bir şekilde oyun oynama imkanını elde etmiş olacaklar. Üstelik bu ayarların yapılması da son derece basit ve zaman da almamaktadır. Bu da tüm engelliler için son derece önemli bir fırsat olarak kabul edilebilir.

Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

Bu ürün üzerindeki çalışmalar halen daha devam ediyor. Ancak yetkililerden elde edilen bilgilere göre 2018 yılı bitmeden evvel bu ürünün satışa çıkarılması bekleniyor. Fiyatı konusunda ise 99.99 dolar açıklaması yapıldı. Ancak bu fiyat Amerikan piyasasındaki etiket fiyatıdır. Dolayısıyla ülkemize ne zaman geleceği ve ne kadar fiyat isteneceği konusu halen daha belirsizliğini korumaktadır. Bu kapsamda ilerleyen zaman dilimi içerisinde açıklamalar yapılabileceğini ifade edebiliriz.

Microsoft Xbox Adaptive Controller ürününün görselleri ise sanal ortamda paylaşılmaktadır. Bu ürünün tanıtımı ile ilgili de Microsoft’un engelli personelinin seçildiğini de belirtmek isteriz. Böylelikle engellilerin isteklerinin çok daha iyi bir şekilde belirlendiğini ifade edebiliriz. Hali hazırda ürünün tasarımı da büyük oranda tamamlanmış durumdadır. Yakın bir zaman içerisinde daha ayrıntılı tanıtımlar duyabileceğimizi de belirtmek gerekir.

Teknoloji Haberleri