Apple Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Teknoloji devi Apple geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı ve yapmış olduğu açıklamada son 6 yıl içerisinde 100’den fazla şirketi satın aldığını belirtti.

Teknoloji ve Yetenek Transferi

Apple'ın CEO'su Tim Cook geçtiğimiz günlerde oldukça şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Cook, yapmış olduğu açıklamada son 6 yıl içerisinde 100’den fazla şirketi satın alarak bünyelerine kattıklarını iletti. Ufak bir hesaplama yapıldığı zaman, yapılan açıklamaya göre Apple son 6 yılda her 3-4 haftada bir kez bir şirket satın almış durumda.

Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından 1976 yılında kurulan Apple, kurulduğu günden bugüne kadar alanında öncü firma olma özelliğini taşıyor. Günümüzde en çok üretim ve satış işlemi gerçekleştiren sayılı firmalardan biri olan Apple, bu başarısını yapmış olduğu yerinde ve doğru hamlelere borçlu.

Bilindiği üzere Apple cihazlara her geçen gün yeni bir özellik ekleniyor. Apple, dünyada olup biten gelişmeleri yakından takip ediyor ve neticede kendisine yarar sağlayacağını düşündüğü bir gelişmeyi fark etmesi durumunda fazla vakit kaybetmeden bünyesine katıyor. Aslında Apple’ın gerçekleştirdiği bu eylem teknoloji ve yetenek transferi.

Yeni Yatırımlar Yolda

Apple’ın yaptığı bu hamlelerin yerinde olduğu çok açık. Zira Apple, 2020 yılının Ekim-Aralık döneminde 111,4 milyar dolarla tarihinin en büyük gelirini elde etme başarısı göstererek adından bir kez daha söz ettirmişti. Apple’ın son 10 yılda yaptığı alımların bazıları ise oldukça tanıdık.

Apple’ın kulaklık üreticisi Beats Electonics’e ödediği miktar oldukça konuşulmuştu. Öte yandan Shazam ve FaceID teknolojisinin ilham kaynağı olan 3D algılama teknolojisi PrimeSense’i bünyesine katan Apple yaptığı hamlelerle çok konuşulmuştu.

Apple CEO’su Tim Cook, yeni dönemde ise yapay zeka, sanal gerçeklik, ödeme sistemi ve podcast şirketleri üzerine yatırım yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Oldukça fazla sayıda alım yapması her ne kadar bireyleri şaşırtıyor olsa da, Tim Cook yaptığı açıklamada şirket satın alırken seçici davrandıklarını belirtti.  Öte yandan Apple’ın yaptığı bu tek seferlik yatırımlar Facebook, Microsoft ve Amazon gibi büyük firmaların yaptığı tek seferlik yatırım miktarlarının çok altında. Apple piyasa değeri şu anda 2 trilyonun üzerinde işlem görüyor.

Teknoloji Haberleri