Uşak’ta Atlı Cirit Heyecanı 3 Gün Sürecek

İlimiz Uşak, Geleneksel Spor Dalları arasında ayrı bir yeri olan Atlı cirit müsabakalarına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyon hakkında bilgi veren  Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mehmet Özgül, Uşak’taki müsabakaların 3 gün boyunca Uşak Kalfa Korusu spor tesisleri alanında  bulunan atlı cirit sahasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Özgül; “Uşak’taki müsabakalarda; Erzincan, Bursa, Erzurum ve Selendi olmak üzere 4 atlı cirit takımı yarışıyor. Bu dört takımın üç günlük mücadelesi sonunda  birinci gelen takım; önümüzdeki sezon,  , Geleneksel Spor Dalları Atlı Cirit 1. Ligine yükselecek” şeklinde bilgi verdi.

Özgül, “, Geleneksel Spor Dalları Atlı Ciirt 1. Lige yükselme müsabakaları, Uşak, Malatya, Erzurum ve Denizli illeri olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Uşak’tan 1 takım Denizli’de 2 Takım da Malatya’da yarışacak. Bu gruplarda da birinci olan 4 takım önümüzdeki sezon 1. Ligde mücadele edecek. Grubunda sonuncu olan dört takımda bir alt ligde mücadele edecek” dedi.

Pazar günü sona erecek , Geleneksel Spor Dalları Atlı Cirit 1. Lige yükselme maçlarının çok heyecanlı ve zevkli geçtiğini vurgulayan Özgül, tüm Uşak halkını müsabakaları izlemeye çağırdı.

Spor Haberleri