Uşaklı Karatecilerden Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda Çifte Gurur

Manisa'da düzenlenen Büyükler Türkiye Karate Şampiyonası'nda Uşak Karate Özlem Spor Kulübü sporcuları büyük bir başarıya imza attı.

Dünya ve Avrupa dereceli sporcuların mücadele ettiği zorlu turnuvada, Uşaklı iki kadın sporcu da finale yükselerek Türkiye ikinciliği elde etti.

18 Yaşındaki Genç Yıldızdan Önemli Başarı

Büyükler kategorisinde ilk kez mücadele eden 18 yaşındaki Eşem Sude Tural, adından söz ettiren bir performans sergiledi. Kadınlar 61 kilogram kategorisinde mindere çıkan genç sporcu, bu kategorinin en zorlu isimleri arasında gösterilen dünya ve Avrupa dereceli rakiplerini teker teker yenerek finale yükselmeyi başardı. Tecrübesizliğine rağmen turnuva boyunca üstün bir mücadele örneği gösteren Eşem Sude Tural, final müsabakasının ardından Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kata'da Da Uşak Rüzgarı Esti

Aynı turnuvada Uşak Karate Özlem Spor Kulübü'nün bir diğer başarılı ismi Ayşe Yılmaz da kata branşında mindere çıktı. Büyük kadın kata kategorisinde birbirinden tecrübeli rakipleriyle karşılaşan Ayşe Yılmaz, turnuva boyunca sergilediği üstün performansla finale yükseldi. Kategorinin favori isimleri arasında gösterilen Uşaklı sporcu, finaldeki rakibine yenilerek Türkiye ikinciliğini elde etti.

Spor Haberleri