Yeşil Çay Zayıflatıyor

Yeşil çayın içerisinde, kafeinle birlikte yağ yakıcı özelliği bilinen bir maddenin bulunduğunu açıklayan uzmanlar yeşil çayın zayıflatma etkisinin olduğunu aktardı.

Yeşil çayda yer alan antioksidan oranının siyah çaya türüne göre daha fazla olduğunu aktaran uzmanlar yeşil çayın yaşlanma problemlerine karşı son derece etkili olduğunu, kanserden, kalp ve damar hastalıklarından tam olarak korunmasına yardım ettiğini aktardı. Uzmanlar pek çok konuda katkı sunan yeşil çayın içerisinde bileşenlerin etkisinin olduğunu aktardı. Bu bileşenler polifenoller, kateşinler ve flavonoidler olarak yer almaktadır. Bu durumlarda en sık duyduğumuz bir kateşin türü olarak yer alan EGCG maddesidir. EGCG’nin, üretim alanında yapılacak olan işlemler sebebiyle siyah çayda bulunmadığını açıklayan uzmanlar yapılan çalışmaların, polifenolik bileşenlerin yağ dokusunda yağların yakılmasına yardımcı olduğunu aktardı. Termojenik etkisi sayesinde metabolizma hızını da destekleyebilmektedir. Yeşil çayın düzenli kullanımı sayesinde vücudun yağ yakımını sunabildiğini, metabolizmayı hızlı hale getirdiğini, kilo verdikten hemen sonra adipoz dokunun gelişimini tam olarak engellediğini ve obezite probleminden koruduğunu açıklayabiliriz.

Ne Kadar İçilmeli

Yeşil çayın gün içerisinde 2-3 kupa içilebileceğini kaydeden uzmanlar yeşil çay bir kupa kaynamış su içerisine 3-5 dakika demlenerek içilmesinin sağlıklı bileşenlerden faydalanmak konusunda son derece önemli olduğunu aktardı. Sağlık problemi olan kişilerin yeşil çay tüketimi konusunda dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizen uzmanlar böbrek, hipertiroid hastaları, gebelik dönemi geçiren kişiler, kalp hastaları, ve panik atak rahatsızlığı olanlar mutlaka uzmana danışarak tüketmesi gerekmektedir. Zayıflama ve yağ yakımı sadece yeşil çay ile sağlanamamaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme ile beraber içildiği zaman yeşil çay kilo verme hızını destekleyen bir üründür. Sizde yeşil çay tüketerek çok daha sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Sağlık Haberleri