Topuk Dikenine Doğal Tedavi Yöntemleri

Tüm gün ayakta duran, sert tabanlı ayakkabı kullanan ya da aşırı kilolara sahip herkes topuk dikeni problemi ile karşı kaşıya demektir. Şayet bir ya da her iki ayağınızda kronik bir ağrı şikayetiniz mevcut ise bu durum, topuk dikenine işaret ediyor olabilir. Zira bu durum gündelik yaşamınızda da sizi oldukça olumsuz etkileyecektir.

Peki topuk dikeninden nasıl kurtulabiliriz. Bu konuda başvurabileceğimiz doğal yöntemler nelerdir? Tüm ayrıntıları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Topuk Dikeni Tedaviside Elma Sirkesi Yöntemi

Elinizdeki herhangi bir temiz bezi elma sirkesi ile ıslattıktan sonra ayağınıza sarın. Bu yöntem ile hem topuk dikeninin neden olduğu şişliği dindirecek, hem de ağrıdan kurtulabileceksiniz. Son derece basit ve kolay olan bu yöntemi her gün düzenli olarak kullanmanız bu anlamda oldukça faydalı olacaktır.

Topuk Dikeni Tedavisinde Buz Yöntemi

Topuk dikeni rahatsızlık verecek düzeyde ağrıya sebep olur ve bu ağrılıları dindirebilmek için bölgeye buz uygulaması yapabilirsiniz. Bu sayede ağrılarınızda dinecektir.

Topuk Dikeni Tedavisinde Karbonat Yöntemi

Küçük bir kabın içerisine birkaç damla su ve karbonat ilave ettikten sonra güzelce karıştırarak macun haline getirin. Hazırlamış olduğunuz macunu topuk dikeni oluşan bölgeye uyguladıktan sonra gazlı bez ve elastik bir bandaj kullanarak sarın. Bu yöntem ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Topuk Dikeni Tedavisinde Epsom Tuzu

Pek çok ağrıda iyileştirici etkiye sahip olan epsom tuzu, topuk dikeni tedavisinde de oldukça başarılı bir etkiye sahiptir. Bunun için bir miktar ılık su ile epsom tuzunu karıştırıp soğuyana dek bir süre bekledikten sonra bölgeye uygulayın. Yaklaşık 1 saat boyunca bu şekilde bekledikten sonra bölgeyi güzelce yıkayıp durulayın.

Topuk Dikeni Tedavisinde Ortez Uçları

Topuk dikeni tedavisinde ağrılarınızın azalmasına yardımcı olacak en etkili yöntemlerden bir tanesinde ortez uçları olacaktır. Doktorunuz tarafından nereden temin edebileceğiniz ya da doktorunuzun bizzat kendisinin hazırlayabileceği ortez uçlarını ayakkabınıza yerleştirebilirsiniz.

Topuk dikeni tedavisine yönelik olarak uygulayabileceğiniz doğal yöntemler bu şekilde. Ancak yine de kesin çözüm olarak bir hekime başvurmanız ve hekiminizin direktiflerini uygulamanız sorunun tedavisinde en etkili çözüm yolu olacaktır.

Sağlık Haberleri