Robot El Derneği ile birlikte ortaklaşa çalışma yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasına göre 5 yaş üstü çocuklar 3 boyutlu yazıcılarla mekanik el üretimi yapılacak.
Robot El Derneği Başkanı Serdar Okumuş, yaptığı açıklamasında ilk defa bir belediye ile iş birliği protokolü imzaladıklarını ifade eden bu çalışmanın pek çok insana umut olacağının altını çizdi.
ÜCRETSİZ ULAŞTIRILACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Robot El Derneği ile yaptığı iş birliği kapsamında parmak ve el deformasyonu yaşayan çocuklar için mekanik el üretecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım ve Robot El Derneği Başkanı Serdar Okumuş tarafından imzalanan protokol kapsamında 5 yaş üstü çocuklar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel mekanik el geliştirilerek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılacak.
“ÇOK KIYMETLİ BİR ARAŞTIRMA”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Arge İnovasyon Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan FabrikaLab’da yürütülecek çalışmaların çok anlamlı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım, “Bu iş birliğinin nihai hedefine baktığımız zaman duygulandıran, insanı derinden etkileyen bir süreci var. Çok kıymetli bir çalışma. Bu aşamaya gelmesi de mutluluk verici. Katkılarınız ve çabalarınız için çok teşekkür ediyorum. Biz bu tür işbirliklerini geliştirmeyi isteriz. Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay hem halk hem de toplum sağlığı konularını çok önemsiyor” dedi.
İLK DEFA BİR BELEDİYE İLE PROTOKOL YAPILDI
İlk kez bir belediye ile iş birliği protokolü imzalayan Robot El Derneği Başkanı Serdar Okumuş ise verilen destekten dolayı teşekkür etti. Okumuş, “Bu çalışma birçok insana umut olacak. Özellikle 6 Şubat depreminin ardından bu sorun daha da büyüdü. Hepimiz el ele vererek bu soruna çözüm üretmeliyiz” diye konuştu.
Parmak ve el ihtiyacı olan 5 yaş üstü çocuklar için kişiye özel olarak tasarlanacak olan eller ücretsiz bir şekilde çocuklara ulaştırılacak. Mekanik cihazlar çocukların günlük hayat ihtiyaçlarını karşılamak ve oyun oynamak için özel olarak geliştirilecek.