Hamilemiyim? Hamilelik belirtileri nelerdir?

Hamilelik başladığı süre itibariyle kadının vücudunda birçok hormonal değişiklik yaratmaktadır. Hamilelik belirtileri anne tarafından ilk süreçlerde anlaşılmayabilir. Bu belirtilerin anlaşılması kişiden kişiye değişebilmektedir.

Bazı anne adaylarında bu belirti ilk haftalarda hemen hissedilebilmektedir. Her hafta anne vücudunda yaşanan değişiklikler ile embriyonun rahme tutunması, hormon salınımı ya da rahim büyümesi gibi daha birçok gelişmeler oluşmaktadır. Gebelik ile ilgili oluşan belirtiler bazı farklı nedenlerden kaynaklana bildiği için kişinin direkt hamilelik teşhis koyması doğru olmayacaktır. Hamileliğin kesin olarak bilinebilmesi için gebelik testinin yapılması gerekmektedir.

 

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik belirtileri hamileliğin 14. gününden itibaren daha anlaşılır bir hale gelmektedir. Bir kişinin hamile olup olmadığı bu süreçten sonra bakıldığında Beta HCG testi ile kesin olarak öğrenilir.

 

Kasık Ağrısı
Kasık ağrıları hamileliğin 4- 5 aylarında kendini göstermeye başlamaktadır. Kasık ağrısının oluşma sebebi ise embriyonun rahime tutunma ya başlamasıdır. Kasık ağrılarının şiddeti artar ve bunun eşliğinde kanama meydana gelirse kesinlikle bir doktora başvurulması gerekmektedir.

 

Hafif Kanama Ve Akıntı
Gebeliğin başlamış olduğu ilk zamanlarda hafif kanamalar olabilmektedir. Bu kanamanın sebebi embriyonun rahme tutunmaya çalışmasıdır. Fakat bu kanamalar göz ardı edilmemelidir. Hamilelik döneminde kanamalar büyük önem ve sorun teşkil edebilmektedir.

 

Adet Gecikmesi
Kişinin adet vaktinin gecikmesi hemen hamilelikte bağdaştırmak doğru olmayacaktır. Adet gecikmesinin Birçok nedeni bulunmalıdır.

 

Mide Bulantısı
Gebelik yaşayan kişilerin çoğunda mide bulantısı meydana gelerek kusmalar yaşanabilmektedir. Gebeliğin ilk 3 ayında bulantılar çok yoğun geçebilmektedir.

 

Yorgun Hissetme:
Gebelik yaşayan kişilerin progesteron hormonu bu dönemde artış gösterdiğinden dolayı halsizlik ve yorgunluk hisleri oluşabilmektedir. 3 aylık gebelik dönemi bittikten sonra Bu şikâyetler genellikle azalmaya başlar.

 

Baş Ağrısı
Gebeliğin ilk 3 ayında görülen rahatsızlıkların arasında baş ağrısı bulunmaktadır. Bunun genel sebebi de hormonal değişiklikler. Migren ağrıları olan kişilerde biraz daha şiddetlenme olabilmektedir.

 

Sık İdrara Çıkma
Hormonlardaki değişiklik hamileliğin ikinci ve üçüncü haftalarında idrar miktarının artmasına neden olabilmektedir.

 

Koku Hassasiyeti
Koku hassasiyetinin artması kişilerin yemek ya da parfüm gibi yoğun kokulara tahammülsüzleşmesine neden olabilir.

 

Vücut Sıcaklığında Değişim
Hormonlarda çok fazla değişiklik olduğundan dolayı vücut sıcaklığının artması olağan bir durumdur.

 

Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Adet kanaması son bulduğu gün gebelik başlangıcının tarihi olarak kabul edilebilmektedir. Döllenmenin tam olarak ne zaman gerçekleştiği bilinmediğinden dolayı bu şekilde bir tarih belirleme işlemi yapılmaktadır.

Sağlık Haberleri