Bu Besinler Metabolizmayı Hızlandırıyor!

Metabolizma hızı kilo dengesi açısından son derece önemlidir.

Metabolizma hızı ne kadar fazlaysa kilo vermek de kolay olur.

Acı Biber Tüketin

Metabolizmayı hızlandıran gıdalar   içerisinde en öne çıkanlardan biri  acı biberdir. İçerisinde “capsaicin” içeren bu yiyecek metabolizma hızını daha da artırmaktadır. Acı biberi hap şeklinde tüketmek isteyen kişiler için bu formda satışı da vardır. Kapsülleri tüketerek de acı alıp metabolizma hızlandırmak mümkün olduğu gibi düzenli olarak acı biber tüketmek de mümkündür. Kalori açısından çok fazla olmayan bu yiyeceğe ek olarak kişniş,   kekik de kullanılabilmektedir. 

Zencefil Tüktin

Sindirimi kolaylaştıran zencefil metabolizma hızlandıran önemli bir diğer besindir. Bir yanan sindirimi kolaylaştırırken diğer yandan da vücut sıcaklığının artmasını sağlar. Yapılan araştırmalara göre yemekten sonra tüketilen zencefil %20 kadar metabolizma hızını artırmaktadır.

Protein  İçeren Et Ürünleri

Metabolizma hızını artıran gıdalar içinde en öne çıkan besin grubu hayvansal protein barındıran balık, tavuk, hindi gibi et yiyecekleridir.  Proteini düzenli olarak almak, uzun sürede sindirimi devam ettireceği için  metabolizma hızının da uzun süre hızlı kalmasında etkili olacaktır.sindirim devam ettikçe hız azalmaz.

Lifli Yiyecekler Oldukça Etkili

Besin lifleri suda çözünen ve çözünmeyen  türlerden oluşur.  Lifliyiyecekleri tüketmek, kabızlık,  ishal benzeri sorunları önler. Sindirim yapılırken enerji artırması nedeniyle de daha hızlı bir metabolizma sağlanır. Hangi besinler lif bakımından zengin denirse de brokoli,  lahana, yulaf, elma, portakal, greyfurt, kepekli tahıllar gibi sıralanabilir.

Tarçını Bol Tüketin

Metabolizma hızını artıran yiyecekler  arasında tarçın önemli bir yere sahiptir.  Tarçından bol şekilde tüketmek önemli bir fark yaratabilir. Vücut sıcaklığını yükselterek termik etki yaratması metabolima hızınızın artmasını sağlar. Bu şekilde de kilo verme yağ yakma süreci daha fazla olur.

Sağlık Haberleri