Bel Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bel fıtığı muayenesi için omurga sağlığından sorumlu olan Beyin Cerrahi ve ortopedi bölümlerine başvurmak gerekir.

Fizik tedavi ve ameliyat süreciyle kontrol altına alınan bel fıtığı, ortopedi ve tramvatoloji bölümü üzerinden teşhis edilmektedir. Bacaklara baskı uygulayan ve yürümeyi zorlu hale getiren bel fıtığı, cerrahi müdahale sonucu tedavi edilmektedir. Bel fıtığı muayenesi ve tedavi süreci hakkında merak edilenler, yazı içerisinde tüm detaylarıyla ele alınmıştır.

Bel Fıtığı Muayenesi Nasıl Yapılır?

Bel fıtığı teşhisi için ortopedi ya da beyin cerrahi bölümlerinden bir tanesine gidilmesi gerekir. Bel fıtığının muayenesi için devlet hastaneleri ya da özel hastanelerde yer alan ortopedi bölümlerine randevu alınmasının ardından, muayene süreci başlatılmalıdır. Uzmanlar tarafından fiziki muayene yapıldıktan ve hastaların şikayetleri dinlendikten sonra, sağlık geçmişi hakkında bilgiler alınmaktadır. Bel fıtığı şikayetleriyle karşılaşılması durumunda, hastalar MR cihazına alınmaktadır. Hastaların MR çekimi yapıldıktan sonra, doktorlar tarafından bu sonuçlar incelenmekte ve bel fıtığı olup olmadığına karar verilmektedir. MR raporları sonucunda bel fıtığı teşhisi konulursa, hastalar için gerekli tedavi sürecine karar verilecektir. Bel fıtığının boyutuna ve evresine bağlı olarak, tedavi sürecinin özellikleri değişmektedir.

Bel Fıtığına Fizik Tedavi Nasıl Uygulanır?

Fizik tedavi uygulaması, bel fıtığının başlangıç ve orta evrelerinde etkili sonuçlar çıkarmaktadır. Fizik tedavi süreci, hastaların durumuna ve bel fıtığının boyutlarına göre değişiklik gösterir. Tüm sonuçları dikkatle inceleyen uzmanlar, gerekli tedavilere başlamaktadır. Fizik tedavi için gerekli egzersizler tamamlandıktan sonra, hastalar daha rahat hareket edebilir ve daha az sancıyla karşılaşabilir. İleri evre bel fıtığı sorunu yaşayan hastalar, cerrahi müdahale sonucu tedavi edilmektedir.

Bel Fıtığı Ameliyatının Özellikleri Nelerdir?

Bel fıtığı operasyonu için hastalar genel anesteziyle uyutulmaktadır. Fıtık bölgesine doğrudan müdahale eden uzmanlar, fıtığı yerinden çıkarmakta ve bölgeyi temizlemektedir. Bel fıtığı temizlendikten ve kaslar sorunsuz hale getirildikten sonra, bölge kapatılmakta ve hastalar odaya alınmaktadır. Hastalar bir gece müşahede altında tutulduktan sonra, eve gönderilmektedir. Bel fıtığı ameliyatından sonra, ortalama 2 hafta içerisinde, hastalar normal hayatlarına geri dönebilirler. Dikişli ameliyatlarda, hastaların dikişleri alınmaktadır.

Sağlık Haberleri