Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süredir aralarında geçen polemik hakkında konuşurken, eleştirilerinin arasında Sinan Ateş cinayeti de vardı.
SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİ ELEŞTİRDİ!
30 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen Sinan Ateş cinayeti hakkında konuşan Akşener, "Verdiği hiçbir sözü, tutamayan, mafyaları, simsarları, uyuşturucu kaçakçılarını kollayan, Sinan Ateş’in katillerine göz yuman zalim bir iktidar! Sorumsuz bir iktidar! Korkak bir iktidar! Ve artık vaktini, çoktan doldurmuş, son kullanma tarihi geçmiş bir iktidar! Düşünün ki; Emniyet teşkilatımız, cinayeti planlayan şahsı bir milletvekilinin evinde yakalıyor. Buna ilişkin, tutanak tutuyor.Nasıl oluyorsa oluyor, o tutanak, ortadan kayboluyor. Ve bugün o tutanak, dava dosyasında yok." dedi.
SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNİ YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ!
Resmi Gazete'de onaylanan sosyal medya yasasını yeniden gündeme getirerek eleştiren Meral Akşener bu konuyu, "Yani mesela gerçek enflasyon verilerini inceleyen ENAG ‘yanıltıcı bilgi yaymaktan’ susturulacak. Üstelik sadece ENAG değil ENAG verilerini, paylaşan hesaplar da susturulacak. Mesela ‘Kızılay’ın çadır satışını’ haber yapanlar ve yayanlar ‘devlet sırrını açığa çıkardı’ diye susturulacak. Mesela; ‘Dört gün oldu, bir tane arama kurtarma ekibi gelmedi' diyenler, ‘Devletin birliğini bozuyor’ diye susturulacak. Yani böylece tek adam rejiminin, diktatörlüğe doğru uzanan yoluna, bir taş daha döşenecek. Türk demokrasinin önüne, ördükleri duvarlara, bir tuğla daha konulacak. Türk gençlerine layık gördükleri hapishane düzenine bir pranga daha eklenecek. İşte size Recep Bey ve arkadaşlarının Türkiye’ye layık gördüğü yüksek demokrasi standardı. Gerçekten ibretlik." şeklinde yaptığı örneklendirme ile eleştirdi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YANIT VERDİ!
Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen polemik hakkında yeni açıklamalarda bulunan Akşener, "“Gerginsin” deyince bana ve arkadaşlarıma kızmak, tehdit etmek, hakaret etmek, sandıktaki kaçınılmaz sonunu değiştirmeyecek. Çünkü; içinde bulunduğu bu acınası durumun tek sorumlusu sensin sen! Bak, tam 21 yıl oldu ama sen hâlâ, asgari düzeyde bir devlet insanı olamadın. Dile kolay. Koskoca 21 yıl… Kim olsa, bir şeyler öğrenirdi. Ama sen maalesef, hiçbir şey öğrenemedin. " şeklinde sert eleştirilerde bulundu.