Güneş; Kürt sorunu yok PKK sorunu var”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ederken bir konuşama yapan AK parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş HDP’li vekillerin tepkisine maruz kaldı.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, "Kürt sorun diye bir sorun yok, Kürt kardeşlerimizin sorunu vardır. Esas olan PKK sorunudur." dedi.

Güneş’in, “HDP, bugün Türkiye'nin sevindiğine sevinemeyen, üzüldüğüne üzülemeyen, Türkiye ile birlikte hareket edemeyen, diğer taraftan tüm tercihlerine baktığın zaman birtakım örgütlerle örtüşen bir parti görünümündedir” sözleri bazı HDP’li milletvekilleri tarafından protesto edildi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını belirterek, "Esas olan PKK sorunudur. Emperyalist güçlerin Osmanlı'yı parçalamak adına ortaya attığı bir proje vardır. Irak'ı ve Suriye'yi bölmek istiyorlar. Önlerine engel çıkmasın diye şimdi de Türkiye'yi bölmek istiyorlar. PKK, emperyalist ve Marksist bir örgüttür. Kürt kardeşlerimizle hiçbir ilgisi yoktur. Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur." İfadesini kullandı.

Güneş, “Emperyalist güçler tabii ki İsrail'in bu bölgede ileriye dönek planlarını hayata geçirebilmek için küçük küçük ülkeler olmasını istiyorlar. Neticede şimdi Irak'ı bölmek istiyorlar, Suriye'yi bölmek istiyorlar ve "Önlerine engel çıkmasın." diye aynı şekilde Türkiye'yi de bölmek istiyorlar. İşte, biz diyoruz ki: PKK, emperyalist güçler tarafından kurulmuş Marksist, Leninist ve ateist bir örgüttür, Kürt kardeşlerimizle yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur. Fakat PKK, yer edinebilmek için Kürt milliyetçiliğini öne çıkararak, sanki Kürt vatandaşlarımızın hakkını koruyormuş gibi davranarak burada kendi emellerini oluşturmaya çalışıyor, aslında emperyalist güçlerin emellerini oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

Güneş’in, “Diğer taraftan, bizim bölgemizdeki Kürt kardeşlerimize baktığımız zaman, aşağı yukarı bin yıldır bu topraklarda beraber yaşamışız. Özellikle 1510 yılından sonra da gerçekten de Kürtler tercihini yapmışlar ve Osmanlı İmparatorluğunun bünyesinde olmayı tercih etmişler ve neticede de kardeş olarak yaşamışız” ifadeleri üzerine;

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, “Biz de mi provoke edelim?” diye bağırdı.    

Güneş sözlerine, “Şimdi, burada değerli arkadaşlar, Kürt kardeşlerimiz vardır, Suriye'de Kürt kardeşlerimiz vardır, Irak'ta Kürt kardeşlerimiz vardır, İran'da Kürt kardeşlerimiz vardır. Bakın, onların siyasi ve sosyal haklarına” diye devam ederken, yine araya giren HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş,”Kardeş olamaz, kardeşlik bu değil” şeklinde itiraz etti.

Güneş, “HDP bizim kardeşliğin önündeki en büyük engeldir, en büyük engeldir kardeşliğimizin önündeki HDP. Eğer sizler bugün Aybüke öğretmene üzülebilseydiniz, eğer bugün siz Necmettin öğretmene üzülebilseydiniz, eğer siz bugün Diyarbakır'daki anneleri görebilseydiniz onlar ne diyor diye dertlenebilseydiniz, o zaman ben size derdim ki: Siz Türkiye partisisiniz ama size asla Türkiye partisi diyemiyoruz arkadaşlar.” sözleri de HDP’li vekillerin uzun süre Güneş’i protesto etmesine neden oldu.

Politika Haberleri