28 Mayıs 2023 Uşak Karahallı Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçim Sonuçları

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu bugün tamamlandı! Uşak'ın Karahallı ilçesinde ise hangi Cumhurbaşkanı adayının daha önde olduğu merak konusu haline geldi.

İlk olarak 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen, Sinan Oğan, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu seçimde en fazla oyu  Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44,88, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 49,52 oranı ile elde ettiği öğrenilmişti. Yapılan açıklamaların ardından bu iki adayın Yüksek Seçim Kurulu tarafından kararlaştırılarak ikinci tura kalmasına karar verilmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI İKİNCİ TUR SEÇİMLERİ 

Bugün yani 28 Mayıs tarihinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu yoksa Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın mı Cumhurbaşkanı olacağının belirlenmesi için ikinci tur seçimleri düzenlendi. Bu sabah saat 08.00'da başlayan seçimler akşam saat 17.00 itibariyle de sona erdi. Bu süreç içerisinde Uşak'ta ve Uşak'ın ilçesi olan Karahallı'da adayların ne kadar oy aldığı merak konusu oldu.

UŞAK KARAHALLI İKİNCİ TUR SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLUYOR! 

YSK'nın yaptığı son dakika açıklaması ile birlikte seçim yasağının 18.15 itibariyle kalktığı öğrenildi. Gelen ilk sonuçlarda AA'nın yaptığı açıklamaya göre yasakların kalkması ile birlikte sandıkların yüzde 44'ünün açıldığı açılan oylara göre ise Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 57,09 oyu Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 42,91 olduğu ifade edildi. Bu açıklamaların ardından ise Uşak Karahallı'da seçim sonuçlarına göre hangi adayın daha önde olduğu merak konusu haline geldi. Sonuçların net bir şekilde açıklanmasının ardından sizler ile de paylaşacağız. 

13. Cumhurbaşkanı Kim Oldu?

Kemal Kılıçdaroğlu - Millet İttifakı: - 46,25

Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı - Cumhur İttifakı: - 53,75

Politika Haberleri