Tezhibin insan sanatına çok iyi gelen bir sanat olduğunu ifade eden Temerit, yakın zamanda hedefin kişisel sergi açmak olduğunun da altını çizdi.
Sanat hakkında önemli açıklamalarda bulunan Temerit, tezhip sanatının süsleme sanatı olduğunu ifade etti. 12 yıl boyunca hocası Nesrin Şarlıgil ile ders yaptığını söyleyen başarılı sanatçı kendi sergisini açmak istiyor.
ÇOK SAYIDA ESER ÜRETİLDİ
Kütahyalı sanatçı Naciye Temerit, tezhibin hem ruhen, hem de bedenen birlikte yapılan bir sanat olduğunu ifade etti. Temerit, tezhip sanatına 2009 yılında hocası Nesrin Şarlıgil'de kursa başladığını ve şimdiye kadar birçok eser ürettiğini belirtti.
“BU ŞEKİLDE BAŞLAYAN BİR SANATTIR”
Tezhip sanatı ile ilgili bilgi veren Naciye Temerit, "Sayfalara ayet numaraları, sure isimleri yazılırken ecdadımız, 'Sure ve sayfaların yazıldığı bölümleri, vahiy olan ayeti kerimelerden ayıralım ve bir karışıklık olmasın' diye düşünmüş ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in 'Allah güzeldir, güzel olanı sever' hadisinden yola çıkmışlar. Bu hadisin vesileyle ecdadımız, Kur'an-ı Kerim'in kenarlarında yer alan sayfa ve sure isimlerinin yazıldığı bölümleri güzelce süslemeye karar vermişler, tezhip bu şekilde başlayan bir sanattır" diye konuştu.
Tezhip sanatı hakkında önemli açıklamalarda bulunan başarılı sanatçı yakın zamanda kendi sergisini açmak istiyor. 12 yıl boyunca hocası Nesrin Şarlıgil ile ders yaptığını söyleyen Temerit, kursa ilk defa 2009 yılında başladığını belirtti.