Kamyon şoförü oğlu ve kız resim sergisi açtı

Anadolu Üniversitesi (AÖF) Uşak İl Temsilciliği Resim Kulübü tarafından düzenlenen, “Babadan Çocuklara Karma Resim Sergisi” Uşak İskender Pala Halk Kütüphanesi’nde açıldı.

Serginin en büyük özelliği ise Uşak belediyesi UTAŞ’da kamyon şoförü olan Ziya Güvenç (51), kızı Pınar Gonca Güvenç ve oğlu Fatih Çağlar Güvenç’in ortaklaşa ürettiği karma resimlerden oluşmasıydı.
Yaklaşık 70 resimden oluşan karma resim sergisinin açılışını Uşak Vali Yardımcısı Meral Batı Demirtaş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve ev sahibi olarak AÖF Uşak Temsilcisi Ahmet Mıdık gerçekleştirdi.


Mıdık açılış konuşmasında; sanat ve kültürde bir yere varamamış, bir kentin ya da bir ülkenin ekonomide, sanayide ve teknolojide de ilerleyemeyeceğini söyledi.
Mıdık, “Babadan Çocuklara adlı karma resim sergisinin, Uşak’ımızın sosyal  ve kültürel gelişimine sevgi, saygı, süreklilik, birliktelik ve dayanışmanın mayasını çalmasını diliyorum. Bu serginin oluşmasında emeği geçen Sayın Ziya Güvenç, kızı Sayın Pınar Gonca Güvenç ve oğlu Sayın Fatih Çağlar Güvenç’e çok teşekkür ediyorum” dedi.


İLYASLI KÖYÜNDE EVİNİ RESİM ATÖLYESİ HALİNE GETİRMİŞ
“Babadan Çocuklara Karma Resim Sergisi”nin kaynağı olan baba Ziya Güvenç, reme İlyaslı Köyü Ortaokulunda öğrenim görürken resim öğretmenin teşviki ile başladığını kaydetti. 
Güvenç, “O günden bu yana resim yapmak bende bir tutku haline geldi. İlyaslı Köyündeki evimin altını resim atölyesi haline getirdim. Bendeki resim aşkı, beni gören çocuklarıma da geçti. 2006 yılında yine bu kütüphanede bir resim sergisi daha açmıştım. 
Oğlum, Resim öğretmenliği bölümünü bitirdi. Şimdi Uşak Belediyesi AKM’de vatandaşlara eğitici olarak resim kursları vermekte. Kızım ise Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Resim Bölümü 2. Sınıfta eğitimine devam ediyor” bilgisini verdi.
Protokolün resim sergisini gezmesi ile açılış töreni sona erdi.

Kültür Sanat Haberleri