80 Bin Karanfille Türk Bayrağı Yaptılar

Uşak'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yılı kapsamında 80 bin karanfil kullanılarak Türk bayrağı yapıldı.

Atatürk Anıtı önünde 80 bin karanfilden oluşan Türk Bayrağı figürü hazırlandı.Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkanı Atalay Savaş ve diğer birlik başkanları katıldı.

aklaşık 2 saat süren etkinliğine katılan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, bayrağa Özel Başak Ana Okulu öğrencileriyle karanfil taktı. Çocuklarla özel olarak ilgilenen Vali Kocabıyık duyarlılıklarından dolayı Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve diğer birlik başkanlarına teşekkür etti.


Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gazetecilere, yapılan çalışmanın manevi boyutunun yüksek olduğunu söyleyerek;”Bugün Uşak olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vafatının 80. yıl dönümü nedeniyle 80 bin karanfil ile yaptığımız Türk Bayrağı ile Onu yad ediyoruz. Uşak Belediyesinin katkılarıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çiçek Konfederasyonu Başkanlığı işbirliği ile güzel bir Türk Bayrağı ve Atatürk’ün silüetini oluşturuyoruz. Yarın bu çalışmalar ile birlikte anma töreni gerçekleştireceğiz. Yine çocuklarımızla birlikte böyle bir çalışma yaparak Atamızı anmanın gururunu yaşıyorum.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.


”Burada Atamızı ve silah arkadaşlarını 10 Kasım’ı 80 bin karanfil ile 80’inci yılında yad edeceğiz.”  diyen Çiçekçi İş Adamları Derneği Başkanı Daştan Evcan şunları söyledi:” Böyle  güzel anlamlı bir günde Uşak Valiliğimiz, Uşak Belediye Başkanımız Nurullah Cahan ve  Uşak Çiçekçiler Odası’nın desteği ile 80 bin karanfili buraya getirerek bu silüeti yapıyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi. 
Uşak Esnaf  ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Atalay Savaş Atatürk’ün ölümünün  80. yıl dönümünde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü böylesi bir günde anmak bizi duygulandırıyor. Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı’na ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu tür etkinliklerde Uşak Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak tam katkı vereceğimizi belirtmek istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Uşak Fotoğraf Sanatkarları Odası Başkanı Ömer Önel ise 15 metrekare köpük üzerine karanfille oluşturulan Türk bayrağını bir süre 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda sergileyeceklerini söyledi.

Kültür Sanat Haberleri