Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Estetik açıdan yapılan müdahalelerden biri kaş kaldırma işlemidir. Farklı teknikler kullanılarak kaş kaldırma işlemi gerçekleşebilmektedir.

Neden Kaş Kaldırma İşlemine İhtiyaç Var?

Kaş kaldırma işleminin yapılmasının temel nedeni, yaş ilerlemesi ve cilt yapısının sarkma eğilimi göstermesi olarak düşünülebilir. Ancak farklı fiziksel etkenler de bu duruma ihtiyacı oluşturabilir. Kısmi yüz felci sonrası oluşan sinir zayıflamasında da bu duruma ihtiyaç olabilir. Ancak genellikle estetik kaygılar önceliklidir.

Kaş Kaldırma Yöntemleri

Hem ameliyatla hem de operasyonsuz kaş kaldırma yöntemleri vardır. Hangi tekniğin kullanılacağı, hasta talebi ve uzman değerlendirmesi sonucu ortak kararla netleştirilebilir. Kaş aldırma tekniklerinin maliyetlerinin ve etki sürelerinin birbirinden farklı olduğu unutulmamalıdır.

‌Botoksla Kaş Kaldırma

Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemlerinden biri botokstur. İşlemden önce, olması gereken kaş şekli tasarlanır ve uygun pozisyona çekme işlemi gerçekleşir. Bu uygulamada temel amaç, kişinin daha dinç görüntü elde etmesini sağlamaktır. İğne, bu işlem için kullanılan bir araçtır. Ortalama 10 dakika süren işlemde ‌botulinium toksini enjekte edilmektedir. Bu enjekte edilen madde, kaşın kalkmasında etkilidir. Anında etki fark edilmese bile bir iki gün sonra daha net biçimde işlemler meydana gelir. Herhangi bir yara izi olmadan uygulama tamamlanır. 5-6 ayda bir yenilenmesi önerilir.

‌Ulterapi Yöntemi

Başka bir kaş kaldırma yöntemi de ulterapidir. Ultrason enerjisinden faydalanılarak kaldırma sağlanır. 10 dakika süren işlemde, herhangi bir çizik yara oluşmaz ve etkisi 3 ayda en yoğun seviyeye ulaşır. Bazı tedavi cihazlarından faydalanılan yöntemdir.

‌Endoskopik Kaş Kaldırma Ameliyatı

Ameliyatlı kaş kaldırma yöntemlerinden biri ‌endoskopik kaş kaldırma ameliyatıdır. Bu işlemde herhangi bir kesik olmadan küçük, ince kamerayla kaş kaldırma işlemi yapılır. Lokal anestezi ile işlemler tamamlanır. Hastane ortamında olması kritik öneme sahiptir. Botoks uygulamasına göre tekrar etmeye gerek kalmadığı için daha uzun vadeli bir çözüm olduğu söylenebilir. Kalıcı bir çözüm isteyenler için ideal bir operasyondur.

Ameliyatlı kaş kaldırma yöntemleri arasında diğer teknik klasik yöntemdir. Şakak germe ile kaş kaldırma işlemi de yapılabilmektedir. Şakak bölümünden saçlı deri çıkarılması sonucu kaş kaldırma tamamlanır. Ancak bazı bölgelerde dikişten kaynaklanan deformasyonlar oluşabilir.

Kadın Haberleri