Bal Köpüğü Saç Rengi Nasıl Yapılır?

Evde bal köpüğü saç rengi yapmak istiyorsanız bir kutu 8.3 bal köpüğü ve bir kutu da 8.0 açık kumral saç rengini alın.

Evde bal köpüğü saç rengini yapmak oldukça kolaydır. Bunun için ihtiyacınız olan iki boya vardır. Biri bal köpüğü (8.3 no) diğeri ise açık kumral (8.0 no) saç boyasıdır. Saçlarınızı boyamadan önce bilediğinize biraz boyadan sürerek alerji testi yapabilirsiniz. Eğer cildinizde kızarma olur ise boyayı uygulamayınız. Evden pratik yöntemler ile saç renginizi değiştirebilirsiniz. En trend renklerden biri olan bal köpüğü için belirtilen boyaları aynı kabın içerisinde homojen olana kadar karıştırın. Tarak yardımı ile saçlarınızı ayırarak boyayı uygulayın.

Boyama işlemi her zaman saç uçların başlamalıdır. Yavaş yavaş yukarı kısımlara çıkarak saç dibine uygulama yapılmadan işlem gerçekleştirilebilir. Eğer saç diplerine de uygulayacaksanız düzenli olarak kullanmanız gerekecektir. Çünkü boya zaman içerisinde aktığında alt kısım ve saç dipleri farklı renkte görünecektir. Bu sebeple ayda 1 kez evde pratik bir şekilde dip boyama işlemini yapabilirsiniz.

Bal Köpüğü Saç Boyası Teknikleri

Bal köpüğü saç boyası için saçınızın yağlı olmasına özen gösterin. Çünkü saç boyası içeresinde bulunan zararlı maddemeler saç derisine zarar verebilir. Ancak yağlı saça yapılan boya’nın herhangi bir zararı olmayacaktır. Bu sebeple temiz saçın boyanması hiçbir zaman önerilmez. Saçlarınız için yukarıda belirttiğimiz saç boyalarını uyguladıktan sonra 40 dakika beklemeniz gerekir. Ardından saçlarınızı bol su ile yıkadığınızda boyanın %70’i akar. Bu işlemden en az 2-3 gün sonra duş almalısınız. Çünkü uyguladığınız boya saça tutunmayı sağlayacaktır.

Piyasa da set halinde satılan bal köpüğü saç boyasını satın alabilirsiniz. Sea Colour saç boyası olarak geçen bal köpüğü, kadınlar tarafından en çok satın alınan boya markasıdır. İlk boyamada istenilen sonucu yakalamak biraz zor olabilir. Bunun için 2 hafta saçlarınıza iyi bakın ve tekrar boyama işlemini uygulayın. Ayrıca ilk kullandığınız kumral saç rengi yerine sarı ton tercih edebilirsiniz. Sık sık saç boyama işlemi saçlarınızı yıpratacaktır. Bu süreçte saç kremleri ve bakım yağları kullanmanızı önermekteyiz.

Kadın Haberleri