Okaliptus Yağı Kullanımı ve Yararları

Zihni açmasından tutun da bağışıklık sistemini güçlendirmesine kadar insan sağlığı için önemli faydaları bulunan okaliptüs yağının daha pek çok yararından bahsetmek mümkündür.

Ancak bu eşsiz yağın faydalarından söz etmeden önce ne olduğu ile ilgili bazı bilgiler verelim.

Okaliptüs Yağı

Beşyüzün üzerinde türü bulunan okaliptüs yağı, okaliptüs ağacının yapraklarından elde edilmektedir. Okaliptüs ağacından, yağ yapımının haricinde kabuğu ile kâğıt da üretilebilmektedir.

Peki okaliptüs yağının faydaları nelerdir:

Öksürüğe Karşı İyileştirici Etkisi

Öksürüğün hafifletilmesinde balgam söktürücü özelliğine sahip olan okaliptüs yağı, bu anlamda son derece büyük bir fayda göstermektedir. Bunun yanı sıra tıkalı olan burnunuzu da açmaya yardımcı olan bu yağ, vücudu toksinlerden arındırma konusunda da oldukça etkilidir.

Ağrıları Azaltıcı Etkisi

Okaliptüs yağı, deri yüzeyinde kullanılması halinde şişkinliği ve kas ağrısını azaltıcı bir etkiye sahiptir. Ağrı kesici bir özelliğe de sahip olan okaliptüs, sinüzit ağrıları için de oldukça faydalıdır. Tüm bunların yanı sıra yorgunluğa ve strese bağlı baş ağrılarını da önemli ölçüde dindirmektedir.


Zihin Açıcı Etkisi

Sahip olduğu canlandırıcı ve arındırıcı özellikleri sayesinde okaliptüs yağı, zihinsel berraklığı ve enerjiyi arttırmak amacı ile kullanılabilen bir yağ olma özelliğine sahiptir. Zihin ve kas gevşetici özelliklerinin yanı sıra solunum yollarını da temizler ve bu sayede de ciğerlere daha fazla oksijen gitmesine yardımcı olur.

Yaraların İyileştirilmesinde

Cilt yaraları için son derece etkili bir yağ olan okaliptüs yağı, sahipnolduğu antiseptik ve antimikrobiyal estkisi sayesinde yaralar, kesikler, yanma ve böcek ısırıklarına oldukça iyi gelmektedir. Sahip olduğu antiviral, antibakteriyel ve antifungal etkisi ile cilt için çok kuvvetli bir ilaç olma özelliğine sahiptir.

Mevsim Alerjilerine İyi Gelir

Pek çok probleme iyi gelen okaliptüs yağı, sahip olduğu sitronellal ve okaliptol bileşenleri sayesjnde iltihapları önleyici ve aynı zamanda da bağışıklığı güçlendirici bir özelliğe sahiptir. Bazı bireylerde görülen mevsim alerjisi şikayetlerini hafifletme konusunda oldukça etkilidir.


Solunum Yolu Hastalıklarında Etkili

Okaliptüs yağı, soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, sinüzit gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde de oldukça etkili bir ilaç olma özelliğine sahiptir.

İpucu Haberleri