Kanser Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Çağımızın hastalığı kansere yakalananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ne yazık ki bu hastalık çoğu zaman hastaların hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kansere yakalanmamak için sağlıklı beslenmeli, spor yapmalı, kilomuza dikkat etmeli ve sık sık kontrole gitmeliyiz.

Kansere yakalanan ve bu hastalığı atlatan hastaların çoğunlukla erken teşhis sayesinde kurtulduğunu unutmamak gerek! Aynı zamanda kendimize dikkat etmeli ve vücudumuzdaki değişiklikleri takip etmeliyiz. Eğer şüpheli bir durumla karşılaşırsak da hemen bir uzmana başvurmalıyız. Peki kanser hastalığının belirtileri nelerdir?

Ciltteki değişikliklerin kanserin erken teşhisinde oldukça önemli bir rol oynadığını biliyor muydunuz? Eğer cildinizde boyutu, rengi ya da şekli zaman içerisinde değişiklik gösteren bir nokta ya da leke varsa hemen bir uzmana danışmalısınız. Çünkü bu tip lekeler cilt kanserinin habercisi olabilir.

Eğer geçmeyen bir öksürüğünüz varsa da hemen doktora başvurmalısınız. Belli hastalıkların ardında bir süre öksürmek olağan dışı değil. Fakat öksürmeniz kronikleşmişse altında hiç ummadığınız bir tehdit yatabilir.

Özellikle meme kanserinde erken teşhis konulmasını için kadınların sık sık meme muayenesi yapması gerekiyor. Eğer meme muayenesi yaptığınızda elinize kitle geliyorsa veya meme uçlarınızda kızarıklık ya da akıntı varsa vakit kaybetmeden doktora gitmekte fayda var.

Şişkinlik pek çoğumuzun önemsemediği bir durum. Oysa şişkinlik çok ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uzun süredir devam eden bir şişkinliğiniz varsa bu durum kadınlarda yumurtalık kanseri habercisi olabilir.

Ağız bölgesinin de önemli bir haberci olduğunu unutmayın! Eğer ağzınızda yaralar ve lekeler varsa, üstelik bunlar uzun süredir geçmiyorsa vakit kaybetmeden uzmana görünün. Başta ağız kanseri olmak üzere, pek çok kanser çeşidinin ağızda yara yapma ihtimali yüksek!

Dışkıda kan olması kesinlikle es geçilmemesi gereken bir durum. Özellikle erkek hastalarda dışkıda kan gelmesi, kolon kanserinin habercisi olabiliyor. Ayrıca dışkıda kan yine meme kanseri ve böbrek kanserinin habercisi!

Eğer vücudunuzdaki lenflerde şişme varsa, hızlı bir şekilde kilo kaybettiyseniz, kendinizi sürekli olarak yorgun hissediyorsanız, sık sık ateşleniyor ve uzun süredir boğaz şişliği hissediyorsanız bir an önce kontrole gitmenizi öneririz.

İpucu Haberleri