Bal'da katkı maddesi olup olmadığını anlamanın püf noktalarını

Hakiki bal olup olmadığını anlamanın kolay yolları bulunuyor. Bal, sağlığımızı daha fazla korumak ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamak adına önemlidir. Bal gerçekse hastalıklarda bile şifa niyetine kullanılıyor.  Son derece fayda sağlıyor.

Balda katkı maddesinin olup olmadığını anlamanın püf noktalarını şu şekilde açıklamak istiyoruz. 

Balın içerisinde çok çeşitli diyebileceğimiz antioksidanlar yer alıyor. Balın içerisinde bulunan vitaminler vücudumuz açısından oldukça faydalıdır. Özellikle bağışıklık sisteminin daha fazla güçlenmesine yardımcı olur.  Katkı maddesi olarak kabul edeceğimiz şeker, mısr ve glikoz balın içerisinde yer alırsa  balın saf olmadığı daha net şekilde anlamış olacaksınız.

Balın Akışkan Olması

Hakiki bal olduğunu anlamanız için mutlaka akışkan olmasına dikkat etmeniz gerekecek. Akışkanlık testini mutlaka yapmanız gerekir. Balı kavanozdan kaseye dökmeye çalışabilirsiniz. Akışının nasıl olduğunu izlemeye başlayabilirsiniz. Eğer ki bal hem akışkan hem de kesintisizse o zaman hakiki olduğunu söylüyor.

Keçeli Kalemle Test

Test sırasında bir parça balı parmağınızın ucuyla alarak tırnağınızın üzerine bırakabilirsiniz. Tırnağınızın üzerinde bir süre kadar beklettikten sonra  elinize bir keçeli kalem alabilirsiniz.  Keçeli kalem yazmaya devam ettiğini far ettiğiniz zaman  balın gerçek olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer bal yazmıyorsa  ya da hiç görünmüyorsa sahte olduğunu çok kolay şekilde anlayabilirsiniz.

Balı Ateş Testine Tabii Tutun

Balın gerçek olduğunu anlamak içinde ateş testine tutmanız gerekecektir. Tahta kaşıkla birlikte bir miktar kadar bal almalısınız.  Balı aldıktan sonra ise çakmağı tutun. Ateş testinden başarılı şekilde geçip geçmediğini iyi şekilde görmüş olursunuz. Eğer ateşle temasa geçtikten sonra yanıyorsa sahte olduğunu anlayacaksınız. Bu sayede sahte bal yememiş olursunuz. Ne yazık ki piyasa da sahte ballar çok fazla ortada geziniyor. Belki de evlerimize almış olduğumuz balların pek çoğu sahtedir. Fakat biz insanoğlu anlamadan sahte balı bile tüketebiliyoruz. Gerçek balı kullanıyorsanız ateşle bir araya geldiği zamanda kesinlikle yanma etkisini göstermeyecektir. Çünkü gerçek bal ateşe karşı dirençlidir ve hemen yanma özelliğini göstermeyecektir. Deneyeceğiniz bu yollar sayesinde balın sahte ya da olmadığını net şekilde anlayabilirsiniz.

İpucu Haberleri