Zafer Teknopark'ın Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksinde yer aldığı sıra açıklandı

Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (Zafer Teknopark A.Ş.) 2021 Yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksinde 98 Teknoloji Geliştirme Bölgesinden faaliyette olan 70 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında kaçıncı sırada yer aldığı açıklandı.

Zafer Teknopark'ın Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksinde yer aldığı sıra açıklandı - Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Uşak Üniversitesi ortaklığında kurulan Zafer Teknopark, 2021 yılında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksine göre faaliyette olan 70 Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasında 53.'ncü sırada yer aldı. Uşak Üniversitesi Rektörü ve Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuya ilişkin önemli açıklamalara yer verdi.

UŞAK OSB TEKNOPARK KISA SÜREDE UŞAK AR-GE EKOSISTEMININ İTİCİ GÜCÜ OLDU

Uşak Üniversitesi Rektörü ve Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de iki ilde bulunan iki farklı yükseköğretim kurumu Afyon Kocatepe ve Uşak Üniversiteleri ortaklığında kurulmuş ilk Teknopark olma özelliğine sahip olan ve 2018 yılında faaliyette olan 54 Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasında 47. sırada yer alan Zafer Teknopark’ın, 2021 yılında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksine göre faaliyette olan 70 Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasında 53. sırada yer aldığını bildirdi. Göreve geldiği 2018 yılından itibaren Uşak’a bir 'Teknopark' kazandırmak için çalıştıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Savaş, ''2021 yılında Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından binası yapılan Uşak OSB Teknoparkımız faaliyete geçti. Uşak OSB Teknoparkımızın her geçen gün doluluk oranının artmasıyla Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksinde üst sıralara yükselmesini beklemekteyiz.'' ifadelerine yer verdi.

Uşak OSB Teknopark faaliyetleri hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Savaş, ''Uşak OSB Teknopark, bünyesinde 30 ofis, 11 atölye ile toplamda 2000 m2 kiralanabilir alana sahip olup çok sayıda Ar-Ge ve yenilik projesine ev sahipliği yapmaktadır. 2022 yılı itibariyle Uşak OSB Teknopark %70 doluluk oranına ulaşarak şehrin Ar-Ge potansiyelinin ortaya çıkmasında ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin gerçekleşmesinde önemli bir fonksiyon icra etmektedir. 15 Türk, 2 Alman ve bir İspanyol ortaklı firmanın yer aldığı Uşak OSB Teknopark; Savunma Sanayiinden Bilgisayar ve İletişim Teknolojilerine, Deri, Tekstil, Nano Teknolojiden Bio – Genetike, Yenilenebilir Enerji, Yazılım, Ev Otomasyon Sistemlerinden Kimyaya,  Makineden Medikal ve Sağlık alanına kadar çok çeşitli alanlarda yürütülen Ar-Ge projelerine ev sahipliği yapmaktadır.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler

Xiaomi 3 modeline güncelleme yapacağını açıkladı!

Güncel Haberleri