Uşak’ın sevilen imamı ve saat tamircisi vefat etti

Yıllarca Ulucami ve Çakoloz camilerinde imamlık ve saat tamirciliği yapan, bir dönem Uşak’ta yılın Ahisi seçilen Ahmet Gacar (85) hayata gözlerini yumdu.

Ulubey İlçesi Avgan köyünden olan ve gençliğinde İstanbul’da hafızlık eğitimi aldıktan sonra, uzun yıllar Uşak Ulu Cami ve Çakaloz camiinde İmamlık yapan Ahmet Gacar el becerisinin değerini bildiği için din görevlisi olarak hayatını devam ettirirken saat tamirciliğini öğrendi. Gerek meslek yaşamında, gerekse davranışlarındaki örnek kişiliğinden dolayı esnaflar arasında “Yılın Ahisi” seçildi.

Çakoloz Camisi imamlığından 1985 yılında emekli olan Ahmet Gacar, Ulu Cami karşısında uzun yıllar saat tamirciliği yaparak Uşak’a hizmet verdi.

Araştırmacı yazar Arkeolog Cengiz Doğan’ın Uşak’ın ahi esnaflarını anlattığı Ahilik çalışmasının henüz yayınlanmamış ikinci bölümünde Ahmet Gacar Hoca ile geniş kapsamlı bir röportaj yaptığı da öğrenildi.

Sarraf Ömer Kacar’ın babası olan merhum Ahmet Hocamızın bugün Ulu Camide öğle namazın müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köyü olan Avgan’da toprağa verileceği öğrenildi.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

(SALİH / KILINÇ / HABER)

Güncel Haberleri