UŞAK’A YAPILAN DEV PARK’TA HER ŞEY YOLUNDA

Uşak'ın yeni sosyal yaşam alanlarından birisi haline gelecek Kalfa Korusu mesire alanı için çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Yeşil alan projeleriyle gündemden düşmeyen Uşak, dev çalışmanın tamamlanmasıyla yeni bir nefes kaynağına sahip olacak.

Şehre yeşil alan kazandırma çalışmalarına devam eden Uşak Belediyesi, Kalfa Korusu mevkiine yapımına başladığı ve içerisinde çeşitli sosyal donatıları barındıracak olan mesire alanında önemli bir mesafe aldı.

Şehir merkezine yakın olan, vatandaşların rahatlık ve güven içerisinde zaman geçirmelerine olanak sağlayacak 120 bin metrekarelik mesire alanı bugün Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı ağırladı. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışanlara motivasyon sağlayan Cahan, “Kalite, hız ve uzun vadeli hizmetler” vurgusu yaptı.



15 BİN METREKARELİK GÖLET

Dev bir alan üzerine kurulan bölgeye yapılan 15 bin metrekarelik yapay gölet inşaatında sona gelindiğini vurgulayan Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Dayıoğlu, Kalfa Korusu’nda kafeteryaların, restoranların ve çocuk oyun alanlarının bulunacağını paylaştı. Dayıoğlu, mesire alanının önümüzdeki bahar dönemine kadar peyzaj çalışmalarını tamamlayıp halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Atıl bir bölgeyi Uşak’a en güzel şekilde kazandırmak için başlatılan çalışmaları takdir eden ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile belediye ekiplerine teşekkür eden Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Murat Ali Uysal ise, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinin artık bu parktan rahatlıkla faydalanabilecekleri için mutlu olduklarını belirtti.



GELİŞEN UŞAK’IN HER BÖLGESİNE YENİ PARKLAR KAZANDIRILIYOR

Ekiplere kolay gelsin dileklerini iletmek ve çalışmalardaki süreci yakından incelemek üzere bölgeye giden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan şöyle konuştu: “Şu an itibariyle Uşak Belediyesi olarak şehrimizin her bölgesinde çalışıyoruz. Alt yapı, üst yapı ve yol çalışmalarımızın olduğu bölgeleri dolaşıyor, hizmetlerimizi yakından takip ediyoruz. Burada da 120 bin metrekarelik bir yeşil alan oluşturuyoruz.  Burası yılların Kalfa Korusu, bakımsız ve atıldı. Ama şimdi burayı toparlıyoruz. Yaklaşık 15 bin metrekarelik bir havuz inşa ediyoruz. Buranın mebran kaplamaları devam ediyor. Yılbaşında İnşallah havuz kısmını bitireceğiz, ondan sonra peyzajına girerek en kısa sürede hem Fevzi Çakmak hem Atatürk Mahallemizin hizmetine sunmak istiyoruz. Uşak’ımız gelişiyor, güzelleşiyor. Bunun yanında her bölgede yaşanabilir parklar inşa ediyoruz.”

Başkan Cahan, özellikle spor tesislerine yakın olması ile tam bir yaşam merkezi olacağını belirttiği Kalfa Korusu’nun alt tarafında cirit sahası olduğunu yanında ise yüzme havuzu ile basketbol sahası bulunduğunu anımsattı. UEFA standartlarında yapılacak yeni futbol sahasının da Kalfa Korusu Parkı ile birleşerek tam bir spor kompleksinin ortaya çıkacağını dile getirdi. Cahan, proje teslimi için yılbaşını işaret etti.

Güncel Haberleri