Uşak hayvan pazarına küçükbaş hayvan girişi yasaklandı.

Uşak İli Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu, küçükbaş hayvanlarda öldürücü etkileri olan çiçek hastalığının yayılmasını önlemek için, Uşak hayvan pazarına küçükbaş hayvan girişinin yasaklandığını duyurdu.

Komisyon tarafından köy muhtarlıklarına yapılan; 05 Mart 2021 tarih 2021/02 nolu komisyon kararı gereği tebliğde şu ifadelere yer verildi:

“Bölgemizdeki illerde küçükbaş hayvanlarda çıkan ve yayılma eğilimi gösteren; “Koyun-Keçi Çiçek Hastalığının ilimiz küçükbaş hayvan potansiyeline zarar verebileceği düşünülmektedir.

Buna göre bu hastalıktan dolayı muhtemel zararları en aza indirgemek amacıyla Uşak Belediyesi hayvan Pazarı’na küçükbaş hayvan girişlerinin engellenmesi koyun, keçi çiçek hastalığının yayılmasını önlenmesi açısından uygun olacaktır.


 

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı ikinci bir karara kadar Uşak hayvan pazarına küçükbaş hayvan girişinin yasaklanmasına karar verilmiştir.

Kararlara uymayanların 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre yasal işlem yapılmasına

2021/02 nolu kararı oy birliği ile alınmış olup ilgili birimlere gönderilmesine karar verilmiştir.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

Güncel Haberleri