Turist rehberlerine afet eğitimi hakkında panel düzenlendi

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde çok sayıda turist rehberi hayatını kaybetti. Bunun üzerine Aydın'da turist rehberlerine afet eğitimi hakkında bir panel düzenlendi.

Turist rehberlerine afet eğitimi hakkında panel düzenlendi - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 20 Şubat tarihinde de Hatay'da iki deprem meydana geldi. Ülkemizde yaşanan depremler 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılırken 42 binin üzerinde vatandaşımız da hayatını kaybetti. Yaşanan felakette can kayıplarımız arasında turist rehberleri de bulunurken Aydın'da deprem konulu bir panel düzenlendi.

AYDIN'DA DEPREME İLİŞKİN PANEL DÜZENLENDİ

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde İbramaki Sanat Galerisi’nde Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) tarafından deprem konulu panel düzenlendi. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde çok sayıda turist rehberinin de hayatını kaybetmesi üzerine afet durumlarında yapılması gerekenler amacıyla düzenlenen panele yoğun ilgi gösterildi. Afet anında yapılabilecekler konusuna yeni bir bakış açısı kazandırma amacıyla ATRO tarafından düzenlenen panelde acil sağlık hizmetleri alanında uzman Dr. Turhan Sofuoğlu, profesyonel turist rehberi ve tıp doktoru Kerem Özbaş ve TRAC Afet Haberleşme Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde afet ve acil sağlık durumlarına yaklaşım, profesyonel turist rehberliği afet-acil durum eylem planı ve afet durumlarında ivedi haberleşme konu başlıkları ele alındı. Yoğun ilgi gösterilen panelin 81 il genelinde yapılması tavsiye edildi.

Güncel Haberleri