Terk edilmiş lojmanlar korku filmi seti gibi

Terkedilmiş öğretmen lojmanlarının ürkütücü görüntüsünden ve kimliği belirsiz kişilerin farklı amaçla kullanmasından rahatsız olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, bu lojmanların bir an önce yıkılarak yerine yeşil alan yapılmasını istiyor.

Dikilitaş Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan terkedilmiş öğretmen lojmanlarının mahallenin kâbusu olduğunu kaydeden Dikilitaş Mahallesi sakinleri www.usakgundem.com İnternet Haber Sitemizi arayarak konunun gündeme taşınmasını ve yetkililerin bu sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Geceleri çarpan kapı ve pencere kanatları yüzünden uyku bile uyuyamadıklarını kaydeden mahalleliler; “Rüzgârdan kopmuş çatıları, talan adilmiş kapı pencereleri, elektrik tesisatlarıyla tamamen sahipsiz bırakılan eski öğretmen lojmanları bizi çok tedirgin ediyor.

Resmen çöplük haline gelmiş lojman alanında yazın koku ve sinekten çok rahatsız oluyoruz” şeklinde yakındılar.

Asıl sıkıntılarınınsa metruk lojmanlarını farklı amaçlarla kullanan kişiler olduğu belirten mahalleliler, “Lojmanlarını boş olduğunu bilen madde bağımlıları, özellikle akşam saatlerinde ve gecenin ilerleyen saatlerinde bu binaları mesken tutmuş durumda. Çocuk yaşta gençler bazen de kadın ve erkekler binaya girip çıkıyor.

Bu eski lojmanların bitiğinde Ergenekon İlkokulu var. Karşısında Atatürk Lisesi, Ticaret Meslek ve İmama Hatip liseleri bulunuyor. Çocuklarımıza bir zarar gelmesinden ya da bu metruk alanda kötü alışkanlıklar edinmesinden endişe ediyoruz.

Bu terk edilmiş metruk lojman binalarına ya bekçi bıraksınlar ya da yıktırsınlar. Burası yüzünden gözümüze uyku girmez oldu” şeklinde yakındılar.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Güncel Haberleri