Son dakika! Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği öğrenildi.

Son dakika gelen habere göre Malatya Pütürge'de 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan bilgilere göre Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Yapılan paylaşımda Malatya Kavaklıdere- Pütürge'de saat 22.04'te 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Ardından 20 Şubat tarihinde de Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki büyük deprem daha meydana geldi. Yaşanan bu depremlerin ardından binlerce insan hayatını kaybederken binlercesi ise evsiz kaldı. Asrın felaketinin yaraları hala sarılmaya devam ederken artçı depremler de yaşanmaya devam ediyor.

Normalde 7 ve üzeri büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği zaman artçı depremler yaklaşık 10 gün sürerken Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından artçıların hala devam ediyor olmasına uzmanlar tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli depremlerin yeryüzüne çok yakın bir derinlikte meydana geldiğinden dolayı artçılarının da daha bir kaç yıl sürmesi beklendiği açıklandı. 

MALATYA'DA 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Malatya Kavaklıdere- Pütürge'de saat 22.04'te 4 büyüklüğünde ve 5 km derinliğinde bir artçı deprem daha meydana geldi. 

İlgili Haberler

Erzurum'da 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Son dakika! Suriye'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Güncel Haberleri