Polis Olma Şartları, Başvurusu ve Sınavı

Polislik başvurusu yapmak isteyen kişilerin ilk olarak yüksek okula giriş sınavına başvuru yapması gerekiyor.

Her sene polis akademisi başkanlığı başvuruları inceliyor. Hangi tarihlerde başvurunun alınacağı da Polis Meslek Yüksek Okul Müdürlüklerine şahsen yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların başvuru belgelerinin tam olması gerekir. Eksik belge olması halinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Yalnızca başvuru için ilan edilen tarihlerde başvuru yapılabilir. Başvuru zamanı geçtikten sonra başvuru yaptıysanız başvurunuz otomatikman kabul olmayacaktır. Polis Akademisi Başkanlığı ilan yayınladığı zaman alım yapılan kadro için şartlarını ve detayları da açıklayacaktır.

Polis Olma Başvurusunda Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Polis olma başvurusu için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • TC kimlik no yazılı beyanı,
  • Sınav başvuru dilekçesi,
  • Sağlık bilgi formu (tam ve eksiksiz doldurulmuş olmalıdır.),
  • Adayların fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına engel sağlık probleminin bulunmadığına dair beyanı,
  • Biyometrik fotoğraf,
  • Mezun olduğuna dair mezuniyet belgesi,
  • Yaş düzeltmesi yaptıran kişiler için yaş düzeltme belgesi,
  • Sınava giriş belgesi gerekmektedir.

Polis Olma Başvurusu Şahsen mi Yapılır?

Polis olma başvurusu şahsen yapılmalıdır. Başvurular istenilen belgenin getirilmesi ile alınacaktır. Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde eğer gerçeğe aykırı bir beyanda bulunulmuşsa, bu durumda bu kişilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Belgelerin fotokopisi veriliyorsa, bu belgelerin aslı, müracaatı alan görevliye ibraz edildiği zaman fotokopilerin aslı görüldü ibaresi ile birlikte sicil ve imza atılarak alınması gerekir. Polis başvurusu bu şekilde tamamlanmış olur.

Şehit ya da Vazife Malullerinin Eş ve Çocukları Polis Olma Başvurusunu Nasıl Yapar?

Şehit ya da vazife malullerinin polis olma başvurusu yapması halinde mutlaka onaylı şehit ya da malullük belgesini başvurularına eklemesi gerekir. Eğer elektronik ortamda polis olma başvurusu yapıldıysa bu durumda kişilerin belgelerini sınav esnasında ayrıca Müracaat Kabul Komisyonuna teslim etmesi gerekir. Aranılan nitelikleri yerine getiren adayların polis olma başvurusu yapma hakkı bulunur. Kişilerin şartları sağlamaları halinde polis olarak görev yapmaya başlamaları mümkündür.

Güncel Haberleri