Meteoroloji sarı ve turuncu kodla uyardı! O illerde sağanak etkili olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte sarı ve turuncu kodlu uyarı ile fırtına ve sağanak etkili olacağını ifade etti.

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre belli illerde geçerli olmak üzere sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Yapılan bu uyarı ile birlikte Türkiye geneli etkili olacak olan hava durumu hakkında saat ve tarih verilerek güncel durum paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu uyarının ardından kişilere yapılan uyarılar tek tek resmi internet adresi üzerinden yayımlandı. 

METEOROLOJİ UYARDI! 

Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan başlıca uyarılar şu şekilde verildi; 

Gökgürültülü Sağanak Yağış

13 Mart ile 14 Mart tarihleri arasında geçerli olması beklenen sağanak yağış hakkında Meteoroloji, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 13.03.2023 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2/12 saat) olması bekleniyor. Yağışların, 1600 m üzeri yüksek kesimlerde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde uyarılarda bulunuldu. 

Fırtına

12 Mart ile 14 Mart tarihleri arasında beklenen fırtına için "Kuzey Ege’de rüzgarın yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazartesi günü gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın yarın (Pazar) gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Konu hakkında özellikle de AFAD tarafından da Ankara ve İstanbul illeri için vatandaşlara uyarılar yapıldı. 

Güncel Haberleri