Mendeliler muradına erdi

Antikçağlardan beri adı; “Menos”, “Mendoza”, “Mende” gibi isimler taşıyan merkez ilçeye bağlı Kaşbelen köyü uzun bir uğraş sonunda adını tekrar “mende” yapmayı başardı.

Uşak’ın kuruluş efsanelerinde de büyük rol oynadığı rivayet edilen köyün adı, 1961 yılında “Kaşbelen” olarak değiştirilmiş, köylüler 60 yıldır bu isme bir türlü alışamamış ve köylerine Mende demeye devam etmişti. Zaman zaman köylerinin adının yeniden “Mende” olması için girişimlerde bulundularsa da bir türlü başarılı olamamışlardı.

2019 yılında muhtar seçilen emekli sağlık görevlisi ve futbol hakemi Erol Caran, köylülerden imza toplamış ve bürokrasi ve politikacılarla ısrarlı görüşmeleri sonucu köyün adının yeniden Mende olmasını sağlamıştı.

Konu ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan köy muhtarı Erol Caran, ““Kuruluşundan bu tarafa rivayetlere göre "MENOS,MENDOZA,MENDE" gibi isimler alan ve 1961 yılında "KAŞBELEN" olarak ismi değiştirilen köyümüzün adı, T.C.İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 27.09.2021 tarih ve 15655 sayılı bakanlık oluru ile artık bundan sonra *"MENDE"* olmuştur. Şahsım ve heyetim adına, fikir birliğinde olan ve imza toplamada yardımcı olan tüm köy halkına, İsmail Güneş'e, İl Genel Meclisi başkanına, Uşak Valiliği İl İdare Kuruluna ve Uşak Valiliğine teşekkür ederim. Hayırlı Uğurlu Olsun” paylaşımında bulunarak köyünün adının yeniden Mende olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler

Banaz suç örgütünden 12 kişi tutuklandı
Uşak Emniyet birimleri suçlulara göz açtırmıyor
Bıçaklanan genç yaşamını yitirdi

Güncel Haberleri