Mehmet yazar Çakın bozar

Bütçe suyunu çeker azar azar

Uşak Belediyesi, henüz 2 yılı bile dolmayan bisiklet yolunu kazımaya başladı.

Uşak Belediyesi Atapark çevresindeki yolu sıcak asfalt atmak için kazımaya başladı. Koca bir yaz geçip giderken parmağını bile kımıldatmayan belediyenin okullar açıldıktan sonra yol yapımı için harekete geçmesi, vatandaşların tepkisine neden olurken, yolun trafiğe kapanacağından bilgisi olmayan vatandaşlar da çok sıkıntı çekti ve trafik alt üst oldu.

Yolu daraltmaktan başka hiçbir işe yaramayan bisiklet yolu da 2 yılını bile doldurmadan tarih oldu.

Uşak Belediyesi, Atapark çevresinde bugün sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başladı. Ancak yol çalışması yapılacağı daha önceden duyurulamayınca Atapark yöresinden aracı ile geçmek isteyen vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadı. Özellikle eski stadyum yönünden Atapark istikametine gitmek isteyen araçlar yolun kapalı olduğunu görünce otogar kavşağından dönmek zorunda kaldı.

Vatandaşların bir diğer tepkisi de yol yapımı zamanlamasına oldu. Uşak Belediyesi’nin koskoca bir yaz mevsiminde parmağını bile kımıldatmadığını kaydeden vatandaşlar; “Tam okullar açıldı. Sabah çocuklar okula gidecek yollar kazılıyor. Madem, yol yapılacaktı yaz aylarında aklınız neredeydi? Tarfiğin en yoğun olduğu zamanlarda yol yapmak hangi akıl ve mantığın ürünüdür? Anlayamadık” şeklinde tepki gösterdiler.

HİÇ BİR YERE GİTMEYEN BİSİKLET YOLU DA KALDIRILDI

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın 09 Kasım 2019 tarihinde bisiklete inerek açılışını yaptığı bisiklet yolu da tamamen kazınmaya başladı.

Daha 2 yılını bile doldurmayan bisiklet yolunun kaldırılmasına da tepki gösteren vatandaşlar, “Bisiklet yolu zaten yolu daraltmaktan ve trafik sıkışıklığına neden olmaktan başka hiçbir işe yaramıyordu. Aslında kaldırıldığı da iyi oldu. İnşallah yeniden yapamaz.

Bizim tepkimiz, bu işe yaramayan yol, madem 2 sene bile durmayacaktı, niye yapıldı? Bizim paralarımızla doldurulan belediye bütçesi, boş ve işe yaramayan projelerle boşaltılıyor. Bu milletin parasına yazık oluyor” şeklinde yakındı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler

Sen yolları yazmaya devam et Hidayet yaz ki Okaylar ölmesin
Uşak halkı polis ve jandarmasından memnun
Uşak’a soğuk ve yağışlı hava geliyor

Güncel Haberleri