Kepçe Su Borusunu Patlattı Uşaklılar Susuz Kaldı

Uşak Cumhuriyet Caddesinde fiber kablo döşerken ana su borusunu patlatan şirket yüzünden kentin büyük bir bölümü susuz kaldı.

Sabah saat 10.00 sıralarında Özdemir Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Ulucami’nin hemen üzerinde bir internet sağlayıcı şirket adına kazı yapan iş makinası, Aybey Mahallesinde bulunan su deposundan gelen 300 milimetrelik su borusunu patlattı.

Büyük bir gürültü ile patlayan su borusu civarda bulunan insanları dehşete düşürürken, basınçlı su 6 metre yükseğe çıktı.

Ulu Cami ve Burma Cami civarı sular altında kalırken, derhal harekete geçen belediye yetkilileri yaklaşık yarım saatlik bir uğraştan sonra suyu keserek akmasını önlediler.

Cumhuriyet Durağında 24 yıldır taksicilik yapan Hasan Hüseyin Toker, “Fiber kablo döşeyen internet sağlayıcı şirket adına kazı yapan taşeron şirkete ait iş makinasını kullanan kişiyi bizde yetkililerde kazı yaptığı yerde,  su, elektrik doğal gaz gibi bir çok tesisatın geçtiği yönde uyardık.

Bir gün önce de Mimar Sinan Caddesinde, aynı taşeron şirket kazı yaparken yer altı elektrik kablolarını koparmıştı. Uyarılarımıza rağmen kepçe operatörünün deneyimsizliği yüzünden su borusu büyük bir gürültü ile patladı ve sular 6 metre kadar yükseğe fışkırdı. Çok korktuk” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yaptığı açıklamada, ekiplerin patlayan borunun tamiratına başladığını belirterek, "Olay İnternet altyapısı için kazı yapıldığı sırada meydana gelmiş. Ekiplerimiz kısa sürede olaya müdahale etti, bazı iş yerlerini su bastı, tüm esnaf kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum." dedi.

Uşak Belediye yetkilileri patlayan ana su borusundan, Köme, Karaağaç, Özdemir, Ünalan (Küçükçarşı),- ve Dikilitaş mahallelerinin yararlandığını, bu mahallerin susuz kaldığını, ekiplerin yoğun çalışması ile saat 14.00 civarında Uşak’ın her kesimine su verileceğini açıkladı. Ayrıca internet altyapı çalışmalarını yürüten firmaya idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

İlgili Haberler

Uşak'ta ana doğalgaz borusunda gaz kaçağı meydana geldi

Güncel Haberleri