İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonu yapılacak - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı Zeytinburnu’nda bulunan 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce tarafından yönetilen toplantıda, Türkiye’deki yerli elektrikli araç üretimini desteklemek ve üretilen araçların şarj ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla İSPARK otopark alanlarına elektrikli şarj istasyonu kurulması teklifi görüşüldü.
İSPARK'A ŞARJ İSTASYONU KURULMASI TEKLİFİ ONAYLANDI
İSPARK otopark alanlarına elektrikli şarj istasyonu kurulması teklifinin oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Samet Aslan, 2025 yılında tüm katlı ve açık otoparklarda bu kurulumları gerçekleştirmek ve işletmeye hazır hale getirmek istediklerinin altını çizdi.
Oy birliğiyle kabul edilen İSPARK otopark alanlarına elektrikli şarj istasyonu kurulması teklifi için İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Aslan, "2030 yılında geldiğimizde Türkiye’deki elektrikli araçların yüzde 55’inin İstanbul’da olacağı ve kullanılacağı, bu sayının da 1 milyon olacağı ön görülmektedir. Biz şu an hali hazırda elektrik altyapısı müsait olan bütün katlı otoparklarımızda, elektrikli araç şarj istasyonu kurabiliriz. Sıfır karbon emisyonu çalışmaları kapsamında da çevreci işletme vizyonu oluşturulması çalışmalarına da başladık. 2024 yılında da açık ve yol üstü otoparklarımızın kurulum için gerekli olan süreçleri başlatmak ve 1 yıl içerisinde de bunun bir bölümünü işletmeye açmak hedefindeyiz. 2025 yılında da tüm katlı ve açık otoparklarımızda bu kurulumları gerçekleştirmek ve işletmeye hazır hale getirmek istiyoruz. 2030 yılında da İSPARK otoparklarının bütün kapasitesinin yüzde 10’unun elektrikli araç şarj istasyonlarına ayırmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi. Öte yandan onaylanan kararın ardından şarj istasyonlarının kurulu ile ilgili projenin önümüzdeki aylarda faaliyete geçirilmesi bekleniyor.