İl Özel İdaresi özel sektörün çöplerini de toplayacak

Uşak İl Genel Meclisi, köy yolları üzerinde bulunan özel işyeri ve tesislerin katı atıklarını da ücret karşılığı toplama kararı aldı.

Uşak İl Genel Meclisi 2019 Yılı Ocak Ayı 2. Oturumu, Mehmet Nacar başkanlığında gerçekleştirildi. Öz Merkez İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının en önemli gündem maddesi; “Özel sektöre ait katı atıkların ücret karşılığında toplanması hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi” oldu.

Raporu okuyan Komisyon Başkanı Şahin Erdoğan, “Komisyonumuz, Merkez İlçe ve diğer köylerin katı atıklarının da ücreti karşılığında toplanması için öncelikle İl Özel İdaresi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğünce talebi olan işletmelerin tespit edilmesi gerekir. Bu işletmelerin il merkezine olan uzaklığının ve ihtiyaç duyulan konteynır sayısının belirlenmesi, alınacak ücret tespit konusunda bu hizmetin verildiği çevre illerden görüş alındıktan sonra alınacak ücretin belirlenmesinin doğru olacağına karar vermiştir” dedi.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “Bu talep köy yolları üzerinde bulunan akaryakıt istasyonları, lokanta restoran ve fabrika gibi işletmelerin sahiplerinden geldi. Araçlarımız, köylere katı atık toplamaya giderken bu işletmelerin de katı atıklarını ücret karşılığı toplayacak ve böylece İl Özel idaremize yeni bir gelir kapısı daha açmış olacağız” şeklinde konuştu.

Komisyonun raporu oy birliği ile kabul edildi.

Güncel Haberleri