İçişleri Bakanlığı polis memurları için son dakika duyurdu! Şark görevinde değişikliğe gidildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan son açıklama ile birlikte polislerin yapması gereken şark görevlerinin sayısının düşürüldüğü öğrenildi.

Polis memurlarının görev süreçleri boyunca yapmaları gereken şark görevleri hakkında bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre polis memurlarının görev süreleri boyunca 2 defa yapmaları gereken şark görevlerinin sayısının indirildiği öğrenildi.

GÖREV SÜRESİ DÜŞÜRÜLDÜ!

Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Soylu tarafından yapılan açıklamalarda "Bu memleketin her tarafındaki çocuklarının yarına olan umudunu taşımak bizim temel görevimiz ve en temel vazifemiz. Onun için genel tabloyu görüyoruz. Bu genel tablo içerisinde Allah nasip ederse 2025 yılı sonu itibariyle tekrar söylüyorum 2025 yılı sonu itibariyle iki şark görevini bir şark görevine düşüreceğiz. Genel planlamamızı, programlamamızı bunun için gerçekleştiriyoruz, bunun için yapıyoruz. Bu zaman diliminde olduğu gibi o zaman dilimi içerisinde de mevcut görevinde olanlar da bundan istifade edebilme hakkına sahip olacaklar. Yani fiili olarak bugünden itibaren esas itibariyle başlamış olacak. Onun için bu vesileyle ben öncelikle tekrar bu adımın da polis teşkilatına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklindeki ifadeler ile görev süresinin indirildiği öğrenildi. 

İSTANBUL EMNİYETİNE DE MÜJDELİ HABERİ VERDİ! 

Tüm bunların yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü için de müjdeli haberi veren Bakan Soylu, "Burada İstanbul'a bir müjde daha vermek isterim. Bir söz daha söylemek isterim. O da şu İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün programı bitti, planı bitti, projesi bitti. Biz TOKİ'ye devrettik yakın bir zamanda inşallah Hasdal'da Türkiye'nin en güzel emniyet yerleşkelerinden bir tanesini, yaklaşık 250 bin metrekarenin üzerinde bir yerleşkeyi inşallah her türlü sosyal donatılarıyla her türlü sosyal imkanlarıyla birlikte hemen Hasdal, E-6'nın yanı başında çok güzel bir yerde gerçekleştiriyoruz. İnşallah yakın bir zamanda da temeli atılacak ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün tam da kendisine yakışır ülkemize, İstanbul'umuza çok güzel bir yerleşkesi, çok güzel külliyesi olmuş olacak." ifadeleri ile çifte müjdeyi vermiş oldu.

Güncel Haberleri