Hastalığı ya da engeli bulunan vatandaşlar için Seyyar Sandık başvuruları yarın başlıyor!

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hastalığı ya da engeli bulunan vatandaşların oy kullanabilmesi için seyyar sandık başvuruları başlıyor.

Bugün Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile birlikte Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanacak olan hastalığı ya da engeli bulunan vatandaşlar için seyyar sandık başvurularının yarın başlayacağı ifade edildi. 

SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI BAŞLIYOR! 

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin gerçekleştirileceği 14 Mayı tarihinde belirlenen yerlere oy kullanmak için sandıklara gidemeyecek olan kişiler için seyyar sandıklar devreye girecek. Yapılan açıklamalara göre herhangi bir hastalığı ya da engeli bulunan vatandaşların oy kullanma haklarından mahrum olmamaları adına seyyar sandıklar ile oy kullanabilecekleri öğrenildi.

Yarın başlayacak olan seyyar sandık başvurularının YSK'nın resmi internet sitesinden yapılabileceğinin belirtilmesinin yanı sıra  "seyyar sandık kurulu talep formu" ile birlikte il ya da ilçe seöim kuruluna gönderilerek muhtarlık üzerinden başvuruların alınabileceği ifade edildi. 

Seyyar sandıklar için yarın başlayacak olan 2 Nisan Pazar günü sona ereceği öğrenildi. 

Güncel Haberleri